BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,84
ALTIN 2.433,61
HABER /  GÜNCEL

Diyanet'in protokol sırası değişiyor

Diyanet İşleri Başkanının protokolde 51. sıradan 10. sıraya çıkması için çalışma başlatıldı.

Abone ol

Hükümet Diyanet İşleri Başkanının protok sırasını yükseltmek için harekete geçti. Devlet Bakanı Faruk Çelik, protokolde 51. sırada olan Diyanet İşleri Başkanı'nın ilk 10'a girmesi için çalışma başlattığını söyledi.

Diyanet'ten sorumlu Devlet Bakanı Çelik, TBMM'deki sohbetinde cumhuriyetin ilk yıllarında Diyanet'in protokolde 3. sırada olduğunu belirtti. Diyanet'in protokoldeki yeri konusunda Atatürk dönemine geri dönülmesi gerektiğini belirten Çelik, "Diyanet İşleri Başkanlığı protokolde ilk 10'a girmesi gerekir. Buna yönelik gerekli girişimleri ve görüşmeleri yaptım. Bazı temaslarım oldu. Diyanet çok önemli bir kurum. Sadece Türkiye için değil başta Ortadoğu ve Kafkasya olmak üzere bölgemiz için de önemli bir kurum. Bu kurumun 51. sırada yer alması kabul edilebilecek bir şey değil" dedi.

Bunun için yeni bir yasa çıkarmaya gerek olmadığını belirten Çelik, Dışişleri Bakanlığı'nın yeni protokol listesini hazırlamasının ardından Cumhurbaşkanı'nın bunu onaylamasının yeterli olacağını söyledi. Protokolde 9. sırada yer alan bakanların yerinin de yanlış olduğunu belirten Çelik, sıralamanın yasama, yürütme ve yargı şeklinde dizilmesi gerektiğini söyledi.