BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  GÜNCEL

Diyanet İşleri Başkanı böyle dua istedi

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayının insanlara kaybettiği değerleri hatırlattığını söyleyerek, ‘Hiç kimse kimsesiz...

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Ramazan ayının insanlara kaybettiği değerleri hatırlattığını söyleyerek, ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın’ ana temasıyla başlattıkları kampanyaya destek çağrısında bulundu.
Bir dizi etkinlik için Bursa’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nu ziyaret etti. Bursa Valisi tarafından karşılanan Diyanet İşleri Başkanı, anı defterini imzaladıktan sonra değerlendirmede bulundu.
Başkan Görmez, bu yıl Ramazan’ı ‘Hiç kimse kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman’ başlığı altında idrak ettiklerini ifade ederek, “Biz istiyoruz ki kalabalıklar içinde yalnız kalan hiçbir insan kalmasın. Ramazan’ın o manevi ikliminde yalnızlığını ortadan kaldırsın. Herkesin yalnızlığına çare olalım. Ayrıca ülkemize sığınan mülteciler var. Sokak çocukları, yetimler, kimsesizler var. İstiyoruz ki Ramazanın bu manevi ikliminde hiç kimse kimsesiz kalmasın. Tabi bu sadece Ramazana özgü değil bütün zamanlarda bu erdemler faziletler üzerinde durmamız lazım. Ramazan sadece oruç ayı değil. Ramazan, bize sadece orucu, Kur’an-ı getirmiyor. Bize aynı zamanda kaybettiğimiz büyük değerlerimizi getiriyor. Bize kendimizi yeniden hatırlatıyor. Unuttuğumuz şeyleri hatırlatıyor. Kaybettiğimiz şeyleri bize yeniden bulduruyor. Bu vesile ile ben Bursa’daki tüm kardeşlerimizi de bizim bu kampanyamıza destek vermeye davet ediyorum. Zenginiyle, fakiriyle, işçisiyle memuruyla herkes yanı başındaki komşusuna sahip çıksın. Bursa’nın sokaklarında kimse kendisini kimsesiz hissetmesin. Bursa manevi havası yüksek bir şehrimizdir. Bursa sokaklarında edebi öğrendiği büyük bir tarihi olan medeniyet merkezi , evliyalar, alimler şehridir. Sadece onları hatırlamak bile yeterlidir” dedi.
(İHA)