BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

DİSK Gülün takipçisi olacak

Abdullah Gül, DİSK'i ziyaret etti. DİSK, Gül'ün adaylığını değerlendirdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı, Kayseri Milletvekili Abdullah Gül, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi Genel İş Sendikası Genel Merkezi'nde ziyaret etti. DİSK Başkanı Çelebi, görüşmeden sonra açıklamalarda bulundu.

GÜL'ÜN SÖZLERİNİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ     
" Türkiye'nin gerçekten önünde zorlu süreçleri var. Biz şimdiden kendisine
başarılar diliyoruz. Seçilmesi halinde, kamuoyu önünde bu söylediklerinin
takipçisi olacağız.
    
Cumhurbaşkanı seçilse bile varsa yanlışları, kendi kültürümüz ve saygımız
içinde eleştireceğiz. Doğruları varsa da, daha önce yaptığımız gibi aynen bu
doğruları koruyacağız, bu konudaki tavrını doğru karşılayacağız. Çünkü, artık o makam hepimizi kucaklayan bir makam olmalı, Türkiye'yi kucaklayan bir makam olmalı. Özellikle emekçiler konusundaki kaygılarımızı aktarım sırasında da aynı karşılığı görmek isteriz.''

SEÇECEK OLAN MECLİS'TİR
"Sonuçta, tabii ki, cumhurbaşkanını seçecek olan makam Meclis'tir. Oradan çıkacaktır ama bizim bu konudaki duyarlılığımız, Cumhuriyet'in temel değerleri, laiklik, demokrasi, sosyal hukuk devleti konusundaki yaklaşımlardan ödün verilmeden, sonuna kadar devam edilmesi, bu çabaların farklı görüşlere de tahammül edilmesi konusundaki yaklaşımlar daha net ortaya çıkmalıdır.''
    
Gül'ün Dışişleri Bakanlığı döneminde de sürekli kendisiyle istişarelerde
bulunduklarını ve zaman zaman da görüşlerini aktardıklarını anlatan Çelebi,
''Aynı çabayı diğer AK Parti'nin iktidarının tamamında gördük diyemeyiz. Sendikalar Yasası, Grev ve Toplu Sözleşme Yasası konusundaki sorunların halen çözülmüyor olması, Siyasi Partiler Yasası'nın demokratikleştirilmesi konusundaki yaklaşımlar, başka sıkıntılar var. Bunları da ifade ettik'' dedi.

Çelebi; ''Gönül arzu ederdi ki bu ağırlıklı noktanın mutabakatı içinde bir süreç başlamış olsaydı, tıpkı Meclis Başkanlığında olduğu gibi, çok daha olumlu gelişmeleri birlikte yaşamış olurduk'' dedi.