BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.419,55
HABER /  POLİTİKA

Sezer çizerse ne yapacak?

Erdoğan yarın Çankaya'ya çıkacak. Listeyi Sezer'e sunacak. Ama Sezer...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın Çankaya'ya çıkacak. Yeni kabine listesini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak.

YENİ KABİNE YARIN
Erdoğan, gerekli istişarelerini yaptığını belirtti ve "yarın yeni kabine listesini Cumhurbaşkanına sunacağım. İnşallah 60. hükümet olarak, daha atak olarak hizmet verir" dedi.

YENİ HÜKÜMET
Basının, "Bakanlar Kurulu listesini sunarken, bakanlar sayısı artacak mı sorusuna" Erdoğan şu sözlerle yanıt verdi;

"Devlet bakanlıklarında 2 bakanlık artırmayı düşünüyoruz. Yeni kabine oluştuktan sonra onun adımlarını da atacağız. Ona göre de bakanlıklardaki fonksiyonlarları uygun hale getireceğiz."

SEZER İSİM DEĞİŞİKLİĞİ İSTERSE
Basının "Sezer, kabinede isim değişikliği isterse ne yapacaksınız? Anayasa referandumu devam edecek mi?" sorusuna Erdoğan şu sözlerle yanıt verdi;

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı ne olur ne olmaz, onu kestiremem. Ben seçilmişlerden oluşan bir kadro sunacağım. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanımızda böyle bir kabineyi, bizim haklı bir talebimiz olarak görecektir. Çünkü onlarla biz çalışacağız, bunlar atanmış değil, seçilmiş insanlar, burada ben bir takım kuruyorum... Bunları inanıyorum ki sayın Cumhurbaşkanımızda anlayışla karşılayacaktır."