BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.411,77
HABER /  GÜNCEL

Dışişleri Bakanı bayıldı!

Türkiye'ye gelen Burkina Faso Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile toplantısı sırasında bayıldı.

Abone ol

Dışişleri Bakanlığı'nda Ahmet Davutoğlu ile basın toplantısı esnasında Burkina Fasolu Dışişleri Bakanı Djibrile Bassole bir anda bayıldı. Fenalaşan Dışişleri Bakanı'nın yardımına korumaları yetişti. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısı sırasında kısa süreli baygınlık geçiren Burkina Faso Dışişleri ve Bölgesel İşbirliği Bakanı Djibrill Yipene Bassole, hastanede kontrolden geçirildi.

Konuk bakan Bassole'un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Geçirdiği baygınlık sonrasında Dışişleri Bakanlığı'ndan Davutoğlu ile beraber Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Bassole, burada doktorlar tarafından genel kontrolden geçirildi.

Durumunun iyi olduğu öğrenilen Bassole'un sağlığıyla ilgili geniş açıklamanın daha sonra yapılacağı belirtildi.

DAVUTOĞLU'NUN DA RÖNTGENİ ÇEKİLDİ

Bassole'un basın toplantısı sırasında fenalaşması üzerine anında müdahale eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da bacağını kürsüye çarpması nedeniyle zedelenme oluştuğu, bu nedenle Davutoğlu'nun da röntgeninin çekildiği, sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

DAVUTOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Davutoğlu bakanın şu anda iyi olduğunu ve düzelene kadar misafir edileceğini duyurdu. Bakanın yarın Fransa gezisinin olduğunu belirten Davutoğlu bunun iptal olduğunu belirtti. Bakanın birkaç saat kontrol altında tutulduktan sonra taburcu edileceği kaydedildi.

screen-shot-2013-05-09-at-4.09.34-pm.png

SAĞLIK DURUMU İYİ

Fenalaşan bakanınÖzel Kalem Müdürü Amadou Dicko, konuk Bakanın sağlık durumunda endişelenilecek olmadığını söyledi.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın mensuplarına açıklama yapan Dicko, Bassole'un sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. 

Dicko, "Bakanımız çok iyi durumda. Herhalde çok yorulduğu için küçük bir hadise yaşandı. Çok şükür hemen müdahale edildi ve şu anda sağlık durumu gayet iyi" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere Türk yetkililere teşekkür eden Dicko, Bassole'un bu akşam oteline döneceğini kaydetti.