BIST 9.708
DOLAR 32,50
EURO 34,91
ALTIN 2.440,00
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul'da Halime Hatun'un ölümü izleyiciyi kahretti!

TRT 1 ekranlarının reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'da heyecan doruğa çıktı. Diriliş Ertuğrul'da Halime Hatun'un ölümü, izleyicileri yasa boğdu. Peki Halime Hatun gerçekte nasıl öldü?

Abone ol

Osmanlı devletinin kurulumundan öncesini anlatan Diriliş Ertuğrul dizisinde büyük gelişme yaşandı. Son zamanda reytinglerin de düşmesinin etkisi ile senaryo hızlandırıldı. Ertuğrul’un oğlu Osman Gazi dünyaya geldi ancak annesinin durumu son bölümde iyi olmadı. Halime Hatun hayatını kaybetti.

Diriliş Ertuğrul 117. bölüm fragmanı

HALİME HATUN KİMDİR, NASIL ÖLDÜ?

Osmanlı Beyliği'ni kuran Osman Bey'in annesi ve Ertuğrul Gazi'nin eşi konumunda bulunan Halime Hatun hakkında çok fazla bilgi bulunmasa da 1281 tarihinde hayatını kaybettiği bilinmektedir. Ölümüne kadar Ertuğrul Gazi'nin yanından bir an olsun ayrılmayan ve ona Savcı Bey, Gündüz Alp ve Osman Gazi adında üç evlat veren hatundur. Ertuğrul Gazi ve Halime hatun bugün aynı türbede yan yana yatmaktalar. Bilecik ili Söğüt ilçesinde yer almaktadır türbeleri. Bursa Eskişehir yolu üzerinden ulaşım sağlanabilir türbelerine.

DİZİDE TARİHİ HATA

Halime Hatun'un ölümüyle Diriliş Ertuğrul'da heyecan doruğa çıkarken tarihi olarak bir hata da dikkatlerden kaçmadı. Tarihte Ertuğrul Gazi'nin eşi Osman Gazi'nin annesi olan Halime Hatun'un ölümü 1281 yılında vuku buluyor. Osman Gazi'nin doğumu ise 1258 yılında gerçekleşiyor. Bu durumda tarihi olarak Osman Gazi 23 yaşındayken Halime Hatun'un vefatı gerçekleştiği biliniyor.

Halime Hatun'un oynayan Esra Bilgiç ile dizi yapımcıları arasında bir anlaşmazlık olup olmadığı ise bilinmiyor.