BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul son bölüm olay oldu 61. bölüm fragmanı izleyin

Diriliş Ertuğrul son bölümü heyecan fırtınası yaşattı Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyin. Diriliş Ertuğrul'da Ertuğrul bir kez daha Noyan'ı yakaladı ve Saadettin Köpek'in oyununu bozdu. Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanı 61. bölüm sezon finali izleyin

Abone ol

Diriliş Ertuğrulson bölüm izleyenlere heyecan fırtınası yaşattı Diriliş Ertuğrul son bölüm-60. bölüm izleyin. Diriliş Ertuğrul son bölümde Ertuğrul, Noyan'ı bir kez daha yakalayarak Saadettin Köpek'in oyunu yerler bir etti. Noyan ve Boğaç'ın konuşması Saadettin Köpek'in bütün yaptıklarının ortaya çıakrdı. Peki Diriliş Ertuğrul yeni bölümde neler olacak? Diriliş Ertuğrul yeni bölüm-61. bölüm fragmanı internethaber'de

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜM-61. BÖLÜM FRAGANI İZLEYİN

DİRİLİŞ ERTUĞRUL SON BÖLÜMDE NEELR OLDU 60. BÖLÜM ÖZETİ

TRT1'in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'un 60. bölümünde heyecan doruktaydı.

TRT1 ekranlarının ilgiyle izlenen dizisi Diriliş Ertuğrul'da bu hafta, Ertuğrul'la kavga ettiği sırada yaralanan ağabeyi Sungur Tekin iyileşti, Gündoğdu ve Ertuğrul Kayı Obası'nın beyliği için yarıştı. Ertuğrul'un altı oyuna karşın Gündoğdu on oyla kazandı.



Diriliş Ertuğrul'un 60. bölümünde Ertuğrul, Noyan'ı yakalayarak bir kez daha Saadettin Köpek'in oyununu bozmuştur. Ertuğrul, Noyan'ı öldürmediği gibi, Turgut'un öldürülmesine de izin vermez. Bu karara öfkelenen Turgut, hem Ertuğrul'un yanından hem de obadan ayrılmıştır. Ertuğrul ise Noyan'ı öldürmeyerek, Saadettin Köpek'le olan işbirliğini ortaya çıkarma niyetindedir.

Diğer yandan Noyan ve Boğaç'ın Ertuğrul'un eline geçtiğini öğrenen Saadettin Köpek telaşlanır. Noyan ve Boğaç'ın konuşması bütün yaptıklarının ortaya çıkmasına neden olacaktır.

Obada ise Tuğtekin ve Gökçe'nin yası devam etmektedir. Dodurgalılar Tuğtekin Bey'in yerine gelecek aday için çalışmalara başlamıştır. Artuk ve Akça Bey'in aday olduğu seçim hayli sert geçmiştir. Akça Bey Saadettin Köpek'in yardımlarıyla da Dodurgalıların yeni beyi olmuştur. Ertuğrul Sultan'a gitmeden önce Halime'yi almak için önce obaya gider. Sungur ise Gündoğdu'nun yardımıyla Yiğit'in peşine düşmüştür. Yiğit'in yerini bulan Sungur Tekin'le alpler arasında arbede yaşanır. Bu sırada obadan geri dönen Ertuğrul, Noyan'ı öldürür. Sungur Tekin'in şehzadeyi öldürmesine engel olmak için araya girer. Ancak yaşanan arbedede Sungur Tekin, ağır bir yara almıştır.

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu. Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu. Ertuğrul, göğü çadır, yeri yatak eyleyerek zor bir mücadeleye talip oldu. Tapınak Şövalyeleri ve vahşi Moğollar onun en büyük düşmanlarıydı. Ertuğrul, ümitlerin tükendiği bir çağda nice zorluğa göğüs gererek, azmi ve sabrı sayesinde düşmanlarını yendi ve Kayı boyuna bir yurt verdi. Bu yurtta üç kıtada altı asır hüküm sürecek olan dünyanın en ihtişamlı devleti Osmanlı İmparatorluğu kuruldu. Bu muhteşem devletin sırrı da kahramanımız Ertuğrul’un hikayesinde gizliydi. Ertuğrul’un, İbn-i Arabi’den aldığı bu sır, onu adım adım hayallerine taşıdı. Ertuğrul, hayallerine giderken aslında dünyaya yeni bir medeniyet armağan etti. Temellerini attığı devlet, dünyanın kaderini değiştirdi. Biz de dünyanın kaderini değiştiren adamın destansı hikayesine, boyun eğmeyen karakterine, büyüleyici aşkına ve tüm insanlığa yetecek adalet duygusuna şahitlik edeceğiz. Diriliş Ertuğrul aynı zamanda bugünün hikayesi…

13. yüzyılda İslam dünyası bugün ki gibi büyük sorunlar yaşıyordu. Bir lider ve bir kahraman bekliyordu. Diriliş “Ertuğrul” dizisi inşa sürecindeki yeni Türkiye için tarihin yol rehberliğinde bugüne çok şey söyleyecektir.

- Bu mücadelede casuslar, hainler ve şövalyeler;
- Bu yolculukta entrika, tehlike ve ölüm;
- Bu hikayede yoldaşlık, fedakarlık, cesaret ve yiğitlik;
- Bu destanda büyüleyici bir aşk var.