BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,78
ALTIN 2.445,21
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul 6. Bölüm Ertuğrul'u şok eden tepki

Diriliş Ertuğrul son bölümde Ertuğrul Halep'e gider ve Halep Emiri'nden hiç ummadığı bir tepkiyle karşılaşır. İşte Diriliş 6. bölümde olanlar

Abone ol

TRT 1 ekranlarında yayınlanan Diriliş Ertuğrul 6. bölümüyle ekrana geldi. Halep'e giderek emirle görüşen Ertuğrul nasıl karşılandı? Kayılar vebanın yayılmasını engelleyebilecek mi? Süleyman Şah hastalıktan kurtulabilecek mi? İşte Diriliş Ertuğrul son bölümde bu soruların cevabı vardı...

Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde Ertuğrul Tapınakçıların saldırısına uğrar ve Turgut Alp küçük şehdazeyle birlikte Tapınakçıların eline düşer. Turgut Alp'in zindanda yaptığı dua Diriliş'in etkileyici sahnelerinden birisi oldu. 




Halep'e giden Ertuğrul emirden hiç beklemediği bir tepki görür. Emir Nasır'ın etkisi altına girmiştir ve Kayıları zor günler beklemektedir. 

 



Obayı vebadan kurtarmaya çalışan Gündoğru'nun başı ise veba ile büyük derttedir. Obayı veba hastalığı sarmıştır. Bu arada Süleyman Şah'ı Halep'e götürmek için yola çıkan obanın bir kısmı yolda Süleyman Şah'a yapılacak bir suikastle karşılaşırlar. 

DİZİNİN KONUSU NE?

13. Yüzyıl… Dünya yeni kudretini arıyordu. Ve Anadolu, emperyallerin kavgaya tutuştuğu bir diyardı. 1071’de Türklerin girdiği bu topraklara şimdi, Haçlılar ve Moğollar da ortak olmak istiyordu.

screen-shot-2015-01-21-at-8.55.33-am.png

Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini arıyordu. İşte bu yangın yerinde, bizim hikayemizin kahramanı Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına bir yurt arıyordu. Yıllardır yersiz ve yurtsuz kalan Kayılar, Ertuğrul’dan acılarına, çilelerine ve yolculuklarına son verecek bir yurt istiyordu.