BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.439,64
HABER /  MEDYA

Diriliş Ertuğrul 1. Bölüm bugün başlıyor

Diriliş dizisi bugün 1. bölümüyle TRT 1 ekranlarında izleyiciyle buluşacak. Diriliş Ertuğrul Osmanlı'nın kuruluş hikayesini anlatıyor.

Abone ol

Uzun süredir beklenen Diriliş Ertuğrul TRT 1 ekranlarında bugün başlıyor.  Yeni bir Osmanlı dizisi olan  Diriliş Ertuğrul'un izleyiciyle buluşmasına saatler kala yeni fragmanı da sosyal medyada ilgi çekmeye başladı bile.

DİRİLİŞ, ERTUĞRUL GAZİ'NİN YAŞAMI

10 Aralık'ta ilk bölümü yayınlanacak olan Diriliş dizisinin konusu; Osmanlı Devleti'nin kuruluşunu hazırlayan önemli göç, sefer ve savaşların kahramanı olan ve Osmanlının kurucusu Osman Bey'in babası olan Ertuğrul Gazi'nin yaşamı ve kahramanlıkları olacak.



TRT 1’in en iddialı yapımlarından birisi olan ve yapımını Tekden Film’in üstlendiği Diriliş-Ertuğrul dizisinde usta oyuncu Kaan Taşaner de yer alıyor. Dizide Ertuğrul Bey’in ağabeyi Gündoğdu rolünü canlandıracak olan Kaan Taşaner’e eşi Selcan Hatun rolünde ise Didem Balçın eşlik edecek. Dizi boyunca Engin Altan Düzyatan’la (Ertuğrul Bey) iktidar için çetin bir mücadeleye girecek olan Kaan Taşaner’in bu yolda en büyük yardımcısı güce ve yetkiye tapan Didem Balçın (Selcan Hatun) olacak.

dirilis.20141210021525.jpg

 
Kaan Taşaner ve Engin Altan Düzyatan arasında kıyasıya bir rekabet ve iktidar oyununa sahne olacak olan Diriliş-Ertuğrul dizisinin çekimlerine geçtiğimiz hafta başlandı. Yakında TRT 1 ekranlarında izleyicisiyle buluşacak olan dizide Kaan Taşaner, eşinin ihtirası ile Alp’lik arasında gelgitler yaşarken bolca entrika, güç oyunları ve ihtiras ilişkisine de şahit olacağız.
 
dirilis.jpg


Yapımını Tekden Film’in, yapımcılığını ve senaristliğini Mehmet Bozdağ’ın üstlendiği ve TRT’nin 50, Türk sinemasının da 100. yıl dönümü dolayısıyla yaptırdığı en iddialı yapımları arasında yer alan Diriliş “Ertuğrul” dizisinin hazırlıkları tamamlandı. Aksiyon sahneleri ile oldukça iddialı olan Diriliş “Ertuğrul” dizisi için oyuncular, aylarca özel hocalar ve yabancı koreografi ekiplerinden at binme ve kılıç kullanma eğitimi alırken dizi için ayrıcaBeykoz Kundura Fabrikası ve Riva’da 13. yüzyılın dünyası inşa edildi.

dirilis.20141210021624.jpg

 
Yakında TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan dizide Ertuğrul Bey’i Engin Altan Düzyatan canlandırırken, Esra Bilgiç de Halime Hatun rolüyle ona eşlik edecek. Dizide ayrıca Kaan Taşaner, Didem Balçın, Serdar Gökhan, Hülya Darcan, Levent Öktem, Hakan Vanlı, Serdar Deniz, Turgut Tunçalp, Mehmet Çevik, Cavit Çetin Güner, Hande Subaşı ve Osman Soykut gibi güçlü isimler yer alıyor.