BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.441,79
HABER /  MEDYA

Orhan Pamuk yeni kitabını anlattı!

Nobel ödüllü Orhan Pamuk, CNN Türk'te yeni kitabı ve Türkiye'yi anlattı.

Abone ol

Türkiye'nin Nobel ödüllü yazarı Orhan Pamuk, siyasi kavgaların tarafı olmadığını söyledi. Türkiye'de herhangi bir partiye kendisini yakın görmediğini de söyleyen Pamuk, hükümetin yanlışları olduğunu bunları söylemek için de korkmamak gerektiğini anlattı. Yeni romanının tanıtımında siyasi anlamda sorulan sorulara cevap vermek istemediğini söyleyen Pamuk, "Hükümeti eleştirmek kolay; ancak roman yazmaz daha ince bir iştir" diye konuştu.

Orhan Pamuk, CNN Türk'te Mirgün Cabas'ın sorularını cevapladı. Türkiye'de 2005-2010 yılları arasında kendisini güvende hissetmediğini, korumayla gezdiğini söyleyen Pamuk, devletin verdiği korumanın hala bulunduğunu; ancak kendisini daha güvende hissettiğini söyledi. 

"SİYASİ PARTİLERE YAKIN DEĞİLİM"

Türkiye'deki siyasi kavgaların tarafı olmadığını ve bu kavgada piyon olarak da kullanılmadığına memnun olduğunu söyleyen Pamuk, siyasi görüşlerini kendi istediği zaman ve kendi istediği gibi söylemek istediğini anlattı. Hükümetin, düşünce özgürlüğüne fazlaca saygısız olduğunu da anlatan Pamuk, herhangi bir sayisa partiye kendisini yakın hissetmediğini söyledi.

"HÜKÜMETTEN KORKMAMAK LAZIM"

Yazdığı son romanı, hükümeti eleştirmek için yazmadığını bu nedenle de siyaset gündemiyle ilgili sorulara cevap vermek istemediğini söyleyen Pamuk, buna rağmen özellikle yanlışları konusunda hükümete boyun eğmemek gerektiğini anlattı.

İşte Pamuk'un canlı yayındaki o sözleri;