BIST 10.135
DOLAR 32,28
EURO 34,91
ALTIN 2.427,37
HABER /  POLİTİKA

Dinlemeyle ilgili en ilginç açıklama!

Türkiye kuryeyle toplanan Anayasa Mahkemesi ile yeniden dinlemeyi tartışırken AK Parti'den ilginç bir açıklama geldi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi üyelerinin kuryeyle toplantıya çağrıldığının ortaya çıkmasının ardından Türkiye yeniden dinleme tartışmalarına başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu bu olayı hatırlatarak böyle bir ülkede nasıl demokratik anayasa değişikliğinden bahsedileceğini sordu.

Dinleme tartışmaları AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'a da soruldu. Elitaş, "Dinlemeler neden hep sizin iktidarınızda oluyor?" sorusuna, "Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu" yanıtı verdi.

Elitaş, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Referandum sizce AKP açısından bir güven oylamasına dönüşür mü?" sorusuna Elitaş, "Referandum, vatandaşın Anayasa paketiyle ilgili görüşlerini ortaya çıkaracak. Bazıları bu şekilde görüyorlar. Halkın oylarına müracaat etmeyi içine sindiremeyenlerin ileri sürdükleri karşıt görüştür bu. Referanduma artık Türk milleti alışmalı. Sınırlı düşünen siyasetçilerin artık zihinlerindeki örümcek ağlarını yırtmaları gerekir" yanıtını verdi.

REFERANDUM HALKA NASIL ANLATILACAK

"Anayasa değişikliği konusundaki düşüncelerinizi, halka nasıl anlatacaksınız?" sorusuna Elitaş şu yanıtı verdi:

"Halk, hem seçim hem de referandum sandıklarında kendisini, 'bir şey bilmiyor' diye gösterenlere gerekli cevabı veriyor. Halk şuna oy verecek; kadın-erkek fırsat eşitliğine, pozitif ayrımcılığa 'evet' diyecek. Ekonomik Sosyal Konsey'e oyunu verecek. Ombudsmanlık gibi konuda, artık kendi problemlerini çözecek bir makam oluşacağı için 'evet' oyunu verecek. Halk, bu değişiklik maddelerinin ne olduğunu biliyor. Demokrasinin standardının yükseldiğini, taçlandırıldığını biliyor. Bundan sonra darbe yapmak isteyenlerin heveslerinin kırıcı hale geldiğini biliyor."

TEKNOLOJİ İLE BARIŞIĞIZ

Elitaş'a Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın dinlemeden çekindiği için toplantıyı kuryeyle bildirdiği yönündeki haberler de soruldu. Elitaş'ın buna yanıtı şöyle oldu:

"İnternette de aynı şey var. Dünyanın en büyük teknoloji şirketi kabul edilen Microsoft'a 'hacker'ların ne yaptığını biliyorsunuz. Bunu demokrasi standardıyla alakalı değerlendirmemek lazım. Trafik kazalarında insanlar hayatını kaybediyor. Onun için otomobili yasaklayalım mı? Bununla ilgili gerekli önlemleri almamız şart."

Elitaş, "Bunlar sizin iktidarınızda oluyor" sözlerine "Bizim iktidarımız teknolojiyle barışık olduğu için, teknolojik gelişme çok ileri seviyede oldu" yanıtı verdi.