BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dinkte cevap arayan sorular

Olay günü 4 kişiyle telefon görüşmesi yaptı. 2 saat 17 dakika geçen sürenin bazı bölümleri esrarını koruyor.

Abone ol

Hrant Dink'in katili O.S'nin, cinayatten önce güvenlik kameralarına takılan görüntülerinden sonra, olay günü Trabzon'dan 4 kişiyle yaptığı telefon görüşmesi ortaya çıktı. O.S'nin bölgede yaptığı keşif ve toplam 5 dakika süren telefon görüşmelerini içeren kroki katilin yalnız olmadığını gösteriyor

Yeni Şafak yazarı Ali Bayramoğlu ile Hrant Dink'in ailesinin hazırladığı suikast krokisi, O.S'nin suikast için keşif yaparken Trabzon'dan 4 kişiyle telefon görüşmesi yaptığını ve aldığı talimatlar doğrultusunda cinayeti işlediğini ortaya koydu. Krokiye göre, O.S'nin cinayeti işleyene kadar geçirdiği sürede neler yaptığı, kiminle görüştüğü ise hâlâ bilinmiyor

Gazeteci Hrant Dink'in katil zanlısı O.S'nin, cinayet günü güvenlik kameralarına takılan görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra, olay yerinden, Trabzon'la 4 ayrı görüşme yaptığı, azmettiricilerinden, 4 dakika 23 saniye talimat aldığı belirlendi.

AHMET İSKENDER'LE GÖRÜŞTÜ

Krokiye göre O.S'nin, cinayetten hemen önce yaptığı yaptığı telefon görüşmeleri tespit edildi. O.S. ilk olarak, saat 12.48'de, Şişli'deki bir gazete bayiine ait 0212 219 84 90 numaralı sabit telefondan, Trabzon'daki Ahmet İskender'e ait 0535 396 82 21 numaralı telefonu arıyor. Daha sonra 13.07, 13.15 ve 14.20'de üç kez daha aynı yerden aynı numarayı arayan O.S, Trabzon'la toplam 4 dakika 23 saniyelik görüşme yapıyor. O.S, Ahmet İskender'e ait hattan, Yasin Hayal'le görüşüyor ve cinayetle ilgili talimatlar alıyor.

CİNAYETTEN SONRA İKİ GÖRÜŞME

Katil zanlısı O.S'nin, Şişli'deki görüşmelerin dışında, cinayetten sonra saat 17.01'de, yine Ahmet İskender'in telefonuyla Bayrampaşa'daki bir kontörlü telefon bayiinden 55 saniyelik, 18.17'de de başka bir kontörlü telefondan, Orhan Özbaş'la da görüşme yaptığı tespit edildi.

CEVAP ARAYAN SORULAR

Krokiye göre, 14. 40'ta Agos gazetesinin yanındaki bir kuruyemişçinin kontörlü telefonundan Trabzon'u arayan O.S cinayeti 14.57'de işledi. O.S'nin 2 saat 17 dakikada zamanını nasıl geçirdiği, kimlerle görüştüğü soruları hâlâ cevapsız. Kamera kayıtlarından O.S'nin internet kafede ve telefon etmek için geçirdiği süre tahmini olarak 1 saati geçiyor. Geriye kalan 1 saatte O.S'nin kimlerle görüştüğü, yanında biri olup olmadığı ise bilinmiyor. Hrant Dink'in arkadan ve cinayet için uygun olmayan Akbank'ın köşesinde öldürülmesi, O.S'ye son dakikada 'infaz' emrinin verildiği kuşkusuna neden oldu.