BIST 10.182
DOLAR 32,32
EURO 35,04
ALTIN 2.455,40
HABER /  GÜNCEL

Dink için 8 kilometre yürüyüş

Hrant Dink için cenaze töreni belli oldu. Şişli'den Yenikapı'ya kadar 8 km yol yürünecek.

Abone ol

Uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink için yarın düzenlenecek cenaze töreni programı kapsamında, Şişli'den Yenikapı'ya kadar 8 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirilecek. Agos Gazetesi avukatı Fetiye Çetin, DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Hakan Tahmaz ve İstanbul Meslek Odaları Koordinasyonu adına Tayfun Mater'den oluşan ''Hrant Dink'i Uğurlama Komitesi'', yarın gerçekleştirilecek cenaze törenine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, cenaze töreninin saat 11.00'de Agos Gazetesi önünde başlayacağı, burada Dink ailesi adına bir konuşma yapılacağı bildirildi. Cenaze kortejinin gazete binası önünden Şişli istikametine doğru ana bulvar üzerinde oluşturulacağı kaydedilen açıklamada, saat 11.30'da cenaze arabasının hareketiyle birlikte yürüyüşün Taksim istikametine doğru başlayacağı ifade edildi.

Açıklamada, ''Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz'' pankartı arkasında, başka bir pankart açılmadan ve slogan atılmadan sessiz yürüyüş gerçekleştirileceği belirtilerek, 8 kilometre olan yürüyüş güzergahının Şişli-Osmanbey-Harbiye-Taksim-Tarlabaşı Bulvarı-Unkapanı-Saraçhane-Aksaray'dan geçerek Yenikapı İDO iskelesi meydanında son bulacağı bildirildi. Kortej Elmadağ Divan Oteli kavşağına geldiğinde, cenaze arabası ve Dink ailesinin Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenecek tören için ayrılacağı ifade edilen açıklamada, şöyle devam edildi:

''Kortej yürüyüşü Taksim ve oradan Unkapanı yönüne devam edecek. Zaman ve mesafe nedeniyle tempolu bir yürüyüş olacak. Yenikapı iskelesi meydanına gelindiğinde, kilisedeki törenden çıkan cenaze arabası da meydanda büyük kitle ile buluşacak. Buradan Hrant Dink'i alkışlarımızla uğurlayacağız. Cenaze arabaları Balıklı Ermeni Mezarlığı'na doğru yola çıkacak.

Hrant Dink, orada ailesi ve yakınları tarafından toprağa verilecek. Sabah erken saatten itibaren Şişli-Taksim güzergahı trafiğe kapalı. Osmanbey metro istasyonu kapalı. Şehir dışından gelen araçlar Mecidiyeköy Ali Sami Yen Stadı'nda park edecek ve yaya olarak Şişli-Osmanbey yönüne devam edecekler. Onu, kişiliğine ve mücadelesine yakışır şekilde uğurlamak üzere, bütün yurttaşları cenaze törenine katılmaya ve uğurlamaya katılacak olanları tören komitesinin uyarılarına ve kararlarına uymaya çağırıyoruz.''