BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.442,01
HABER /  GÜNCEL

Dink davasında yeni delil göz göre göre ölmüş!

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin yürüyen soruşturmada savcı yeni delillere ulaştı. Savcılığın ulaştığı delillere göre, Ogün Samast'ın cinayet günü 6 kamu görevlisi tarafından izleniyormuş.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerinin ihmali olup olmadığına yönelik soruşturmada savcı Gökalp Kökçü, önemli delillere ulaştı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, aralarında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli bir astsubayın da olduğu 6 kamu görevlisi cinayetin işlendiği çevrede bulunuyordu.

Bu kişilerin Samast'ı çapraz biçimde takibe aldıkları anlaşıldı. Ayrıca Trabzon İstihbarat Şubesi'nin görevine son verildiğini açıkladığı Erhan Tuncel'le temasını sürdürdüğü de ortaya çıktı.

Savcının ortaya çıkardığı bir başka delile göre ise, olaya karışan kişileri iletişiminin sağlanması için sahte isimler adına 180'e yakın SIM kart alındı.

DELİL NİTELİĞİNDEKİ GÖRÜNTÜLER KAYIP

Güvenlik kamerası kayıtlarında yapılan incelemede ise, resmi tutanakla "var olduğu belirtilen" görüntülerin kayıp olduğu görüldü.

Savcılık, Ogün Samast'ın cinayetten önce olay yerine yakın bir telefon kulübesinden 3 kez arama yaptığını da belirledi.

Ayrıca Samast'ın İstanbul'a gelmesiyle İstanbul ve Trabzon emniyet birimlerinin geçmişe göre çok daha sık telefon görüşmeleri yaptıkları anlaşıldı.

İddianamenin tamamlanmasının ardından davanın önümüzdeki günlerde başlaması planlanıyor.