BIST 9.800
DOLAR 32,58
EURO 35,05
ALTIN 2.458,84
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bir Hayal Tiyatro 'Sarsıntı' ile kapılarını açtı

Bir Hayal Tiyatro tarafından sahneye konulan Sarsıntı isimli oyun 4 Kasım Çarşamba günü 20:30 'da Maya Cüneyt Türel Sahnesinde ilk kez seyirciyle buluştu.

Abone ol

Bir  Hayal Tiyatro tarafından sahneye konulan Sarsıntı isimli oyun 4 Kasım Çarşamba günü 20:30 'da Maya Cüneyt Türel Sahnesinde ilk kez seyirciyle buluştu.

Seyircilerinin müthiş desteği ve güzel yorumları ekibin heyecanını daha da arttırdı.Tiyatronun tozuna yakışır bir şekil de yükselen alkışlar uzun süre devam etti. Bir Hayal Tiyatro heyecanını hiç yitirmeden çalışmalara hala son sürat devam ediyor, bir sonraki oyunlar ve de heyecanlar için.Birbirinden farklı oyunlarla,alternatif metinleri seyirciyle buluşturmayı hedefleyen Bir Hayal Tiyatro bugüne kadar on beş farklı oyun ile seyirci karşısına çıktı.

Bu sezon; Kapan, Bir İhbarda Bulunacaktım ve Sarsıntı oyunlarıyla seyirciyle buluşmaya devam ediyor.

Sarsıntı oyununun yazarı ve yönetmeni Ulukan Özpolat; "temposu hiç düşmeyen tek perdelik bir oyun" diyor Sarsıntı  için. Oyun; bir yazarın  hayata tutunamama ve hayatın içinde  karşılaştığı durumlarla mücadele edememesini anlatıyor.

Vladimir Mayakovski'nin yaşam öyküsünden etkilendiğini ve bu durumun oyunu yazma konusunda bir çıkış noktası olduğuna vurgu yapan Ulukan Özpolat, yazarların bilinmezler diyarına gitme cesareti, bu dünyadan  vazgeçme nedenleri farklı  olmakla birlikte hepsinin bir ortak noktası olduğunu söylüyor. Yaşamın; yaşanma değerinin olmadığı düşüncesi, birbirini  takip eden kötü olaylar ve peşi sıra gelen ruhsal çöküntü halleri.

Yaşamak bir seçimdir, kişi ölümü seçme hakkına sahiptir. Mayakovski'nin dediği gibi "Şu yaşamda en kolay iştir ölmek, asıl güç olan yeni bir hayata başlamak."

Oyunda; Kader, ölüm korkusu, suçluluk ve mutsuzluk gibi kavramlara sorularla cevaplar aradıklarını söyleyen yönetmen  Ulukan Özpolat; "Bir hikaye içinde  dünyanın yatıştırılmasını taşır. " diyor. Bu bir yaşam değildir.

Oyunda: Ulukan Özpolat, Pınar Gülkapan, Lale Adhami, Rıdvan Aybars Düzey  ve Nil Özkul rol alıyor. Sarsıntı oyunu 27 Kasım Cuma 20:30 Maya Cüneyt Türel Sahnesinde.