BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,12
ALTIN 2.468,54
HABER /  GÜNCEL

Dink davasına polis duvarı

Hrant Dink davası başladı. Adliye çevresine polis etten duvar ördü.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 2'inci duruşması başladı.
    
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Erhan Tuncel, Yasin Hayal ve O.S'nin de aralarında bulunduğu tutuklu sanıklar ile bazı tutuksuz sanıklar katıldı. Duruşmayı izlemek üzere Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kızı Delal Dink ile avukatları da mahkemeye katıldı.

Duruşma, O.S'nin 18 yaşından küçük olması nedeniyle basına kapalı olarak
görülüyor. Bu arada davanın 7 tutuklu sanığı, güvenlik nedeniyle adliyenin üst kapısından içeri alındı. Edirne Cezaevi'nde bulunan Tuncay Uzundal ise ön kapıdan adliye binasına giriş yaptı.

Adliye binasına girişte müdahil avukatlardan bazıları ile görevli polis
memurları arasında kimlik gösterilmesi sırasında sözlü tartışmaların yaşandığı
görüldü.

ADLİYE ÇEVRESİ SARILDI

Davanın görüleceği İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin bulunduğu Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinin çevresinde konuşlanan resmi ve sivil kıyafetli polisler, adliyeye girişlerin yapıldığı sokakta kontrol noktası oluşturdu.

Buradan geçmek isteyenleri üst aramasından geçiren ve çantalarını kontrol eden polisler, ayrıca adliyenin diğer yerlerinde de yoğun önlemler aldı. Bu arada, adliyenin yanında bulunan otoparka da güvenlik gerekçesiyle resmi araçlar dışında başka araçlar alınmıyor.