BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,78
ALTIN 2.436,42
HABER /  GÜNCEL

Dink davası ertelendi

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi.

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması sona erdi. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde, sanıklardan O.S'nin 18 yaşını doldurmadığı için basına kapalı görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Erhan Tuncel ve Yasin Hayal'in çapraz sorgularının tamamlandığı öğrenildi.

Sanık Erhan Tuncel'in, müdahil avukatlarının sorularına cevap vermeyeceğini söylemesi üzerine, kendisine sorulmak için hazırlanan 100'ün üzerindeki sorulardan bazılarının Tuncel'e yöneltilemediği belirtildi. Tuncel'in, sorulardan bazılarına cevap verdiği, bazılarını ise yanıtlamadığı duruşmada, sanık avukatlarının O.S'nin yaş tespiti ile ilgili Adli Tıp Kurumu'nca gönderilen raporuna itiraz ettikleri, yeniden rapor alınmasını istedikleri kaydedildi.

Cumhuriyet Savcısı Ali Haydar'ın ise, O.S'nin doğumuna ilişkin hastane kaydı olduğu için, sanık avukatlarının yeniden rapor hazırlanması yönündeki talebinin reddedilmesini istediği dile getirildi. Mahkeme heyeti, tüm sanıkların çapraz sorgularının tamamlanması için duruşmanın 25 Şubat 2008 tarihine ertelenmesini kararlaştırdı. Tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar veren mahkeme heyetinin, avukatların taleplerini, 15 gün sonraki duruşmanın ardından değerlendireceği öğrenildi.

Mahkeme heyetinin, Trabzon'da görevi ihmal suçundan yargılanan 2 jandarma görevlisi hakkında açılan dava ile Samsun'da bir polis memuru hakkında açılan davanın birleştirilmesi yönündeki talebi ise reddettiği ifade edildi. Bu arada, ön kapıdan adliyeye getirilen tutuklu sanıklar, yine aynı yerden cezaevi araçlarına bindirilerek, adliyeden götürüldü.