BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.446,32
HABER /  GÜNCEL

Tuncel Rakel Dinke laf attı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin davada tansiyon yükseldi. Rakel Dink'e, Yasin Hayal'den el işareti geldi.

Abone ol

Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 8'i tutuklu 19 sanığın yargılanması sırasında, sanık Erhan Tuncel, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'e sözlü olarak sataştı. Tuncel, Dink ailesinin avukatları tarafından yöneltilen soruları yanıtlamayacağını da söyledi. Duruşmada, sanıklardan Erhan Tuncel'in İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından cezaevinde tanık olarak alınan ifadesinin okunduğu öğrenildi.

Duruşmada, sanıklardan Yasin Hayal'in "Ergenekon" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve mahkemece serbest bırakılan avukatı Fuat Turgut ile bir sanık avukatının, Joost Lagendijk'in salondan çıkartılmasını istediği belirtildi.

CHP yakın takipte

Öte yandan, adliye bahçesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP yönetiminin 6 kişiden oluşan bir araştırma ve izleme komisyonu kurduğunu belirterek, bu komisyonun üyelerinin, davayı her aşamasında takip edeceğini kaydetti. 

Dink ailesi diş sıkıyorsa Yasin de hareket yapabilir

Yasin Hayal'in avukatı Fuat Turgut da Adliye bahçesinde yaptığı açıklamada, "Yasin Hayal'in, Dink ailesine el sallayıp güldüğü söyleniyor, doğru mu?" şeklindeki soruya, "Hrant Dink ailesi Yasin'e sürekli diş sıkıyorsa, ters ters bakıyorsa el sallamış olması çok şey midir, çok mu ayıptır? Ben görmedim. Benim görüş sahamda değildi" dedi.

Turgut, duruşma salonunda Erhan Tuncel ile O.S'nin, kendisinin sorduğu sorulara cevap vermediğini kaydetti.

Fuat Turgut, "Brüksel mandacısı elleri kanlı Avrupalıların temsilcisi Lagendijk'in duruşma salonundan dışarı çıkarılmasını istedim. Türkiye'de Türk düşmanı her faaliyetin içerisinde bulunuyor. Ancak mahkeme, dışarı çıkmamalarını uygun gördü" diye konuştu.

Basına kapalı olarak görülen ve 8'i tutuklu 19 sanığın yargılandığı davanın 3. duruşması, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi ile sona erdi.