BIST 10.895
DOLAR 32,18
EURO 34,98
ALTIN 2.502,91
HABER /  GÜNCEL

Dink cinayetini olduğu gün çözdü!

Hrant Dink öldürüldüğünde gazetecilere bir açıklama yapan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah cinayeti o gün çözmüş!

Abone ol

Hrant Dink'in öldürüldüğü günün ertesinde gazetecilere bir açıklama yapan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Örgüt bağlantısı yok. Şüpheli milliyetçi duygularla suç işlemiş" dedi.

Ve 5 yıl sonra suikast davasında mahkeme kararını açıkladı: "Örgüt yok! Adi cinayet".

Özel Yetkili 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılama sonunda, Dink'in öldürülmesinin 5'inci yıldönümünde, tam da bugün Osmaniye Valisi olan Cerrah'ın açıkladığı gibi, Dink'in öldürülmesinin adi bir cinayet olduğu ve çete bir yana terör örgütü de olmadığı kararı verildi.

VALİ GÜLER DÜZELTMİŞTİ

Dink'in öldürüldüğü 19 Ocak 2007'den bir gün sonra 20 Ocak'ta gazetecilerin sorularını cevaplayan Cerrah, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ifadesi alınan şüpheli Ogün Samast'ın, Trabzon'da 2004'te Mc Donald's'ın bombalanması olayına karışan Yasin Hayal ile bağlantı içinde olduğunu ifade ederek "Cinayetin herhangi bir siyasi boyutu ve örgüt bağlantısı yok. Zanlı, milliyetçi duygularla cinayeti işlemiş. Arkadaşı Yasin Hayal'le de bu konuda görüşmelerde bulunmuş" demişti. Olayı tüm detaylarıyla ortaya çıkarması gereken Cerrah'ın daha ilk günden yaptığı bu açıklama o dönemde tepkilere neden olmuştu. Kamuoyundaki "Örgüt olmadığını nereden biliyorsun?" tepkileri üzerine bir açıklama yapan dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, Cerrah'ın açıklamasının düzeltildiğini ve soruşturmayı örgütlü suçlara bakan savcıların yürüttüğünü ifade etmiş, "Soruşturma bitmeden olayın örgüt ya da siyasi bağlantısının olup olmadığı konusunda kesin yargıda bulunmak mümkün değildir" demişti. Şu an Mardin milletvekili olan Güler, Cerrah'ın "Örgüt bağlantısı yok" yönündeki açıklamasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtlamıştı:

"'Bu resmi açıklama değil, düzeltme yapıldı. Sayın Cerrah, soruşturma sona ermeden, 'Şu bağlantı vardır, bu bağlantı yoktur örgüttür siyasidir' diyemez."