BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dinçer'e Orman Bakanlığı teklifi

Öğretmenlerden Ömer Dinçer'e ilginç bir teklif geldi

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i telekonferans bağlantısı sırasında protesto eden öğretmenler, Dinçer'in başka bir bakanlığa getirilmesini istedi.

Geçen hafta uzaktan eğitim seminerine telekonferans sistemiyle bağlanan Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i protesto ederek salonu terk eden Türk Eğitim Sen ve Eğitim Sen üyesi öğretmenler, protestolarına bu hafta da devam etti. Bu kez Bursa Necati Bey Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Bakan Dinçer'i protesto eden öğretmenler, Dinçer'in telekonferansta konuşması esnasında salon dışında bekledi. Öğretmenler salondan çıktığı sırada diğer öğretmenlerle kısa süreli sözlü tartışma yaşadı.

BAKAN DİNÇER GÖREVİ BIRAKMALI

Bakan Dinçer'in görevini bırakması gerektiğini söyleyen Türk Eğitim Sen Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, "Sayın Bakan geçen haftaki konuşmasında, çalışmak istemeyen öğretmenlerin başka kurumlara geçmesine yardımcı olacağını söyledi. Bu, dağdan gelip bağdakini kovmaktır.

Milli Eğitim Bakanı öğretmenleri dinlemiyor ve anlamıyor. Bu konuda ısrar ediyor. Eğer illa ki Milli Eğitim Bakanlığı'ndan birisinin gitmesi gerekiyorsa, o da Sayın Bakandır. Sayın Başbakanımız eğer Ömer Dinçer'den vazgeçemiyorsa, kabinede farklı bakanlıklarda Tarım Köyişleri veya Orman Bakanlığı'nda değerlendirebilir. Milli eğitimin sahipleri yerli yerindedir. Çocuklarının başındadır. Bu tepkilerimiz devam edecek" şeklinde konuştu.