BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dilipak'tan şok Vatikan iddiası

Abdurrahman Dilipak komplonun ucunun Vatikan'a uzandığını söyledi.

Abone ol

Rabia Platformu Sözcüsü gazeteci - yazar Abdurrahman Dilipak 17 Aralık'taki operasyonunun "Bir ucu Vatikan'a uzanan uluslararası bir komplo" olduğunu söyledi.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının liderleri ve kanaat önderleri Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi'nde Türkiye'de son yaşanan gelişmelere ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan gazeteci-yazar ve Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, liderlerin örgütlerinden bağımsız şekilde kendi düşüncelerini ifade edeceğini belirterek, yapılacak açıklamaların tamamen kişilerin şahsını bağladığını söyledi.

Geçen hafta İngiltere merkezli 7 bankanın, dünya piyasalarını manipüle etmek üzere libor ve kur ayarlarıyla oynayarak dünyada çok büyük örtülü soygun gerçekleştirdiklerini iddia eden Dilipak, buna karşın başta Avrupa Birliği'ndeki sigorta fonları olmak üzere oyun dışında kalan finansal kuruluşların olayı mahkemeye intikal ettirdiklerini, mahkeme kararı beklenmeden 7 bankanın içinde olduğu grubun kendi rızalarıyla 2,2 milyar dolar ceza ödemeyi kabul ettiklerini belirtti.

Dilipak, İstanbul merkezli operasyonunun, Türkiye'ye para girişini engellemek ve "ülkeden para çıkışını kışkırtmak" adına büyük etki gösterdiğini öne sürerek, "Ayakkabı kutularında olduğu söylenen rüşvet parası, buna neden oldu" diye konuştu.

İngiltere'deki olayın siyasi tartışmalara konu olmadığını ifade eden Dilipak, "Orada 2,2 milyar dolarlık bir manipülasyondan bahsediyoruz. Ancak Türkiye'de bir kaç milyon dolarlık bir rüşvet gerekçesiyle ülke ekonomisi çok ciddi bir şekilde zarara sokuldu. Bu da oyunun nasıl olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

"Uluslararası bir komployla karşı karşıyayız"

Dilipak, Türk halkının imtihandan geçtiğini, yeise kapılmaya gerek olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Ben 43 yıllık gazeteciyim. 12 Mart'ı, 12 Eylül'ü, 28 Şubat'ı, postmodern darbeleri, Gezi olaylarını çok yakından yaşadık. Bu da bu zincirin bir devamı. Paniğe gerek yok. Gerçeklerin peşinde olalım. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana, zalime karşı duralım. Yolsuzluk yapan varsa ki var ben bunu çok önceden yazdım. Bu binlerce yıl öncesinden vardı. Bugün de var yarın da olacak. Peygamberlerin çocukları bile hatalar da yapabildiler. Biz her zaman bu olayların üzerine gidelim. Bunlar aleni, yaygın, yapanın yanına kar kaldığı, sistematik hale dönüşmemesi için çaba gösterebiliriz. Yoksa bütünüyle bu olay önlenmiş olmayacak bunu da bilelim. Bu tür yolsuzluk olayları sadece iktidarın içinde değil muhalefetin içinde de var. Bu eleştiriyi yapan cemaat yapılarının içinde de aynı yanlışlıklar her zaman olmuştur, olacaktır. İşi abartmaya gerek yok. Bu olay sadece cemaat meselesi değil. Çok açık ve net söylüyorum Amerika, İngiltere ve İsrail'in merkezinde yer aldığı, Fransa ve Almanya'nın da işin içinde olduğu, bir ucunun Vatikan'a kadar uzadığı uluslararası bir komployla karşı karşıyayız. Türkiye'yi ılımlı İslam'ın bir sıçrama tahtası olarak görmek istiyorlardı."

"Bugünden yarına bu kriz bitmeyecek"

Türkiye'nin İslam dünyasıyla irtibatının ve bu ülkelere rol model olmak istemesinin önünün kesilmek istendiğini savunan Dilipak, "Bugünden yarına bu kriz bitmeyecek. Ya iddialarınızdan vazgeçeceksiniz biraz geri gideceksiniz ya da burada duramazsınız. Türkiye bu fırtınalı havada yoluna devam edecek. Yardımcımız Allah olunca kazanamamız gibi bir durum yok" ifadelerini kullandı.