BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Dilipak Üzmeze çok üzüldü

Üzmez tecavüz iddiasıyla tutuklanınca Vakit camiası şok yaşadı. 'Komplodur' dedi ve niye komplo olacağını şöyle açıkladı;

Abone ol

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez'in tecavüz suçlamasıyla tutuklanması medya camiasında şok etkisi yarattı. Ama en büyük şoku Vakit Gazetesi yaşadı. Gazete olayı bir komplo olarak değerlendirdi. Gazetenin yazarı Abdurrahman Dilipak "Üzmez olayı bizi üzdü!" derken, Hasan Karakaya 'Bir tezgah olabilir mi?' diye sordu.  

YANLIŞ VARSA SAVUNULMAZ

Dilipak, Üzmez'e yöneltilen suçlamalara mesafeli davranıyor ve komplo olabileceği ihtimalini de göz ardı etmiyor:  "Ortada bir yanlış, suçlu, sorumlu birileri varsa o kim olursa olsun onu savunamayız... Ama bir komplo söz konusu ise onu da bilmek hakkımız..." diyor.

Dilipak'a göre böyle bir taciz olayı varsa bile yine de işin içinde komplo var. "Bu tür komploları ilk kez yaşamıyoruz. 28 Şubat öncesi de yaşandı benzer olaylar" diyen Dilipak düşüncelerini şöyle açıklıyor:

BİR KESİME YÖNELİK PLAN

"Bugün de Topkapı Sarayındaki din görevlisi, tesettür defileleri ve çok evlilik tartışmaları, Üzmez olayının arkası arkasına patlak vermesinin planlı bir iş olduğunu düşünüyorum. Yani olayın gerçek olması halinde bile, Üzmez ve benzer olaylara adı karışan kişilerin üzerinden bir kesime yönelik bir planın yürürlüğe konmasından derin bir kuşku duyuyorum."

ALİ KIRCA DA YAŞAMIŞTI

Dilipak isim vermeden Ali Kırca'nın yaşadığı olayı da hatırlatıyor: "Bu işler bir Tv'nin ünlü bir spikerinin başından geçince, kimse o camiayı, o kurumu hedef almazken, bu iş bir Vakit yazarı söz konusu olunca farklı bir anlam kazanıyor. " diyor...

BUNDAN SONRA KOMPLOLAR ARTACAK

Yazısını bitirirken de önümüzdeki günlerde buna benzer çok olaylar yaşayacağımız konusunda uyarıyor:

"Bana sorarsanız bu işler ister gerçek, ister iftira olsun bu olayın, bugün, bu şekilde ortaya çıkması komplodur. Bundan sonra da benzer komploları bekleyebilirsiniz. Bazen komplo gerçekler üzerine kurgulanır"

ZEMİN HAZIRLANDI

Vakit Gazetesi'nin diğer bir yazarı Hasan Karakaya da bugünkü köşesinde konuya kısacık değinmiş. Karakaya işin içinde bir tezgah olduğundan şüpheleniyor. Tüm gazete adına konuşan yazar "Sanki böyle bir çirkinliğe 'zemin hazırlandı' ve Hüseyin Üzmez da bu tuzağa düştü diye düşünüyoruz" diyor...