BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  GÜNCEL

Dili ve penisini kestiler

Yolcu otobüsünden indirilerek kaçırılmıştı. 15 gün sonra Aydın'da bulundu.

Abone ol

İzmir'den Konya'ya gitmek üzere bindiği yolcu otobüsünden, 15 gün önce zorla indirilerek, kaçırılan 38 yaşındaki Halil Karaman, Aydın'ın Sultanhisar İlçesi'ne bağlı Atça Beldesi yakınlarında, dili ve cinsel organı kesildikten sonra, diri diri bir metrelik çukura gömülü olarak bulundu. Karaman'ın namus cinayetine kurban gittiği iddia edildi.

Karaman, iddiaya göre bir süre önce aynı mahallede oturdukları Şırnaklı 23 yaşındaki F.U. ile tanıştı. Karaman, şiddetli geçimsizlik nedeniyle F.U.'nun eşi 27 yaşındaki R.U.'dan boşanmak istediğini, ancak aile baskısı yüzünden dava açamadığını öğrendi.

Bunun üzerine Karaman, F.U.'nun iki çocuğunu da alarak Batman'daki dayısının yanına gitmesine yardımcı oldu. F.U.'nun eşi R.U. ve ailesinin tepkisinden çekinen Karaman, işlerini bırakarak Atça'dan ayrıldı.

R.U. ve yakınları, Karaman'ın izini sürerek, 15 gün önce İzmir'den Konya'ya gitmek üzere otobüse bindiğini belirledi. Karaman'ın bindiği 42 AFD 37 plakalı yolcu otobüsünü Atça Beldesi yakınlarında saat 24.00 sıralarında durduran R.U. ve yakınları, Karaman'ı zorla otobüsten indirip, plakası alınamayan bir araca bindirerek kaçırdı.

Otobüs şoförünün olayı bildirdiği jandarma ekipleri, bölgede çalışma başlattı. Jandarma, önceki gün Karaman'ın kaçırıldığı bölgede bir yerin yeni kazıldığını belirledi. Kazı yapan jandarma ekipleri, Karaman'ın cesedine ulaştı.

Karaman'ın cesedinde, yapılan incelemede dilinin ve cinsel organın kesildiği belirlendi. Karaman'ın cesedi, otopsi yapılma üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Olayın namus cinayeti olabileceği olasılığı üzerinde duran jandarma, sekiz kişiyi gözaltına aldı.

Karaman'ın cesedi, yakınlarının oturduğu Doğanhisar İlçesi'ne götürülerek, dün toprağa verildi. F.U.'nun ise Batman Aile Mahkemesi'nde eşinden boşanmak için dava açtığı öğrenildi.