BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.410,87
HABER /  DÜNYA

Dilendirilen çocuğa devlet sahip çıktı

Adana’da bir ailenin dilendirdiği 7 yaşındaki kız çocuğu devlet tarafından koruma altına alındı. Bunun üzerine aile, çocuk yurdunu basıp müd...

Abone ol

Adana’da bir ailenin dilendirdiği 7 yaşındaki kız çocuğu devlet tarafından koruma altına alındı. Bunun üzerine aile, çocuk yurdunu basıp müdürü ölümle tehdit etti.
Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesine bağlı Yeşiloba Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre; Sinan K., ile Meliha Ç. 9 yıl önce dini nikahlı olarak evlendi. Evlilikten N.K. (7) isimli bir kız çocukları oldu. Ancak Sinan K. eşiyle resmi nikahı olmadığı için çocuğunu babası Kemal K. ve annesi Nuray K.’nın nüfusuna kaydettirdi. İşi olmayan Sinan K. kızı okul çağına geldiğinde onu okula göndermek yerine D-400 karayolunda dilendirmeye başladı. Kız çocuğu dilenirken polis tarafından defalarca yakalanarak ailesi çağrılıp uyarıldı. Ancak buna rağmen kız çocuğu Adana’nın en işlek yerlerinde kırmızı ışıklarda araçlardan dilenerek para istemeye devam etti. 16 Nisan 2013 tarihinde kız çocuğu yine D-400 karayolu Türk Kuşu Kavşağı’nda dilenirken yine polis tarafından yakalandı. Aile defalarca uyarıldığı için kız çocuğuna Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuğun korunması yasası kapsamında mahkeme kararıyla el koyup Sevgi Evleri’ne yerleştirdi. Baba ve anne Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne gelerek çocuklarını bir daha dilendirmeyeceği sözü vererek kızını geri aldı. Ancak aradan çok zaman geçmeden polis kız çocuğunu aynı yerde 10 Mayıs 2013 günü dilenirken yakaladı. Polis kız çocuğunu önce çocuk şubesini ardından da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne teslim etti. Aile çocuklarını almak için geldi ancak defalarca dilendirdiği için çocuk aileden mahkeme kararıyla alınarak Sevgi Evleri’ne yerleştirildi. O günden sonra anne ve baba sürekli Sevgi Evleri’ne gelerek çocuklarını almak için mücadele etmeye başladı. Ancak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çocuğu aile istismar edip eğitim hakkını elinden aldığı için aileye vermedi. Bunun üzerine baba ve anne çocuğunu almak için Sevgi Evlerini bastı. Elindeki bıçakla müdürü öldürmek istediğini söyledi. Olay yerine polis çağrıldı ancak buna rağmen baba Sevgi Evleri’nde olay çıkarmaya devam etti. Baba tek kızına devletin hiçbir sebep yokken el koyduğunu söyleyerek, "Ben kızımı alamazsam bu müdürü öldürürüm. Ben kızımı istiyorum" dedi. Anne Meliha Ç. ise, "Tek kızımı devlet elimden aldı, bana da göstermiyor" diye gözyaşlarına boğuldu. Saatlerce Sevgi Evleri’nde kalıp müdürü tehdit eden aile daha sonra polis tarafından uzaklaştırıldı.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri ise, ailenin çocuğunu istismar ettiğini ve bu nedenle 5 bin 395 çocuğu koruma kanunu gereği yerine getirilerek mahkeme kararıyla çocuğun yurda yerleştirildiği belirtilerek, "Aile defalarca uyarıldı, ancak her defasında 7 yaşındaki kız çocuğunu dilendirip üzerinden para kazanmaya devam ettiler. Bu nedenle el koymak zorunda kalındı. Yapılan her şey yasalara uygun yapıldı" denildi.
Yetkililer ayrıca babanın çocuğu babasının üzerine kayıt ettirerek kız kardeşi gibi göründüğünü bu nedenle babaya soy bağını değiştirmekten suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti.
(İHA)