BIST 10.275
DOLAR 32,26
EURO 34,72
ALTIN 2.396,16
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! Şiddetli yağış dalgası

Meteorolojiden uyarı geldi. Şiddetli bir yağış dalgasına girdik. Bayram havası da belli oldu. İşte uyarı ve bayram havası.

Abone ol

Bayrama hazırlanan Türkiye Orta Akdeniz üzerinden gelen şiddetli yağışların etkisine girdi.

İstanbul'da, su baskınlarına ve göllenmelere karşı dikkatli olunması uyarısı geldi. Yağışın gece şiddetini artırması ve cumartesi akşamına kadar devam etmesi bekleniyor.

Bayram havası da belli oldu. Arefe günü yağmur var ama sonrası güneşli...

SEL BASKINI OLABİLİR

Şiddetli fırtına İstanbul'da hayatı
felç etti. Minareler uçtu, ağaçlar
devrildi. Haberin ayrıntıları için
TIKLAYIN!


Meteorolojiden gelen uyarıya göre İstanbul şiddetli yağmur ve fırtınanın etkisi altına girdi. Kentte sel baskınları olma ihtimali çok yüksek... İstanbul Büyükşehir belediyesi alarma geçti.

İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, İSKİ, Belediye Trafik ve Beyaz Masa ekipleri muhtemel olumsuzluklara müdahale etmek için hazır bekliyor.

HANGİ SEMTLERDE ETKİLİ OLACAK?

Yağışın bu gece şiddetini artırması ve cumartesi akşamına kadar aralıklarla kuvvetli yağarak etkili olmasının beklendiği belirtildi. Açıklamada, yağışın Binkılıç, Istıranca, Terkos, Çatalca, Beykoz, Sarıyer, Alibeyköy, Gaziosmanpaşa, Arnavutköy ile Küçükçekme civarında daha etkili olmasının tahmin edildiği bildirildi.

BAYRAM HAVASI NASIL OLACAK?

Arife gününe kadar kuvvetli yağmurlar bekleniyor. Cumartesi günü Marmara Bölgesi’nden itibaren Ege, Akdeniz ve Doğu Anadolu Bölgesi’ne kadar ülkenin büyük bir bölümünde yağmur görülecek.

Hafta sonu sıcaklıkta düşüş olacak, etkili olacak rüzgarlar nedeniyle soğuk bir hava bekleniyor. Pazartesi günü batı ve iç kesimlerde hava açmaya başlayacak.

BAYRAMDA SICAKLIK ARTIYOR

Bayramın birinci gününden itibaren ise sıcaklıklar yükselmeye başlıyor. Özellikle bayramın ikinci ve üçüncü günü, açık ve sıcak bir hava olacak. Sıcaklıklar, 5-6 derece daha yükselecek. Ancak bayramın son gününde Marmara Bölgesi’nde yağmur bekleniyor.

TATİLCİLERE UYARILAR

Bayram tatili için yola çıkacaklar, yolda kuvvetli yağmurla karşılaşabilirler. Bu yüzden de trafikte çok dikkatli seyretmeleri gerekiyor.