BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.387,61
HABER /  GÜNCEL

Dikkat! 183 firmaya Hac yasağı geldi

5 yıl içerisinde sahte kart düzenleyip hacıları aldatan firmalara yasak getiren Diyanet, 183 firmanınlisansını iptal ettirdi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanlığı, son 5 yıl içerisinde sahte kart düzenleyip hacıları aldatan ve para topladıkları halde vatandaşı hacca götürmeyen firmalara yasak getirdi. Diyanet, usulsüzlük yapan firmalardan bazılarına "ömür boyu iş yapmama" cezası verdi, 183 firmanın lisansını iptal ettirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, vatandaşları mağdur eden "Hac vurguncusu" firmalara büyük darbe vurduğu ortaya çıktı. Vatan gazetesinin haberine göre, Diyanet'in son 5 yılda 83 firmaya "bir daha Diyanet'le iş yapmamak", "lisans iptali" gibi çeşitli cezalar verdiği öğrenildi. Diyanet'in, sözkonusu firmalara "hacıları dolandırmak", "sahte hac kartı düzenlemek", "Suudi makamlarının haklarında yakalama kararı çıkardığı vatandaşları hac listesine yazarak, bu ülkeye götürmek" gibi nedenlerden dolayı ceza verdiği belirtildi. Hac ve umre konusunda DİB'e gelen şikayetler, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı'na gönderildi.

DİYANET'İN KARA LİSTESİ!

Hacıları dolandırdıkları da tespit edilen bazı firmalar ve verilen cezalar şöyle:

- Dilruba, Emel, Men Tur firmaları (2011): Yetkisiz kurban organizasyonu yaptılar. "Bir daha hac organizasyonu düzenlememe"yle cezalandırıldılar.

- Koca Turizm: Yetkisi olmadığı halde hac kaydı yapıp, para topladığı kişileri hacca götürmedi. "Süresiz hac ve umreden men. Sahibine de hac ve umrede görev verilmemesi" cezası.

- Eda Turizm: Sahte kart düzenlemek, umrecileri aldatıcı fiilde bulunması. "Bir daha hac ve umre turu düzenlememe ve sahibi ile ortaklarına da herhangi bir acentada görev verilmemesiyle" cezalandırıldı.

- Primetour Turizm: Umreye götürdüğü vatandaşlarımızı aldatıcı fiil ve davranışta bulundu. "2013'e kadar umre düzenlememe" cezası kesildi.