BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Dik duruşumuz Kıble Kayası'ndan

Konya'nın ilçelerindeki temaslarını sürdüren Bakan Davutoğlu, doğum yeri Taşkent ilçesinde halka seslendi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Konya'nın Taşkent ilçesinde 12 Eylül'de yapılacak "Anayasa değişikliği" referandumuna 'evet' oyu istedi.

Taşkent 9. Kültür ve Sanat Festivali vesilesiyle düzenlenen törende kavuşan Davutoğlu, kendisine yoğun ilgi gösteren hemşehrilerine "Hangi unvanı taşırsam taşıyayım, hangi makamı işgal edersem edeyim, ben sizin Davutların Ahmedinizim." ifadelerini kullandı.

Vatandaşların açtığı bir pankarta atıfta bulunan Davutoğlu, halkın teveccüh ettiği gibi 'bilge' olması durumunda bunun Hadim ilçesinde medfun olan alim Hz. Hadimi'den ve Taşkentli Uzun Şıh'tan geldiğini söyledi. Davutoğlu, "Dik duruşumuz varsa Kıble Kayası'ndan, cesaretimiz varsa Sultan Suyu'ndan gelir." diye devam etti.

Vatandaşların devlet hastanesinin faaliyete girmesi, meslek yüksek okulunun açılması, Alanya yolunun iyileştirilmesi gibi taleplerine de değinen Davutoğlu, bu ihtiyaçların farkında olduklarını ve zaman içerisinde giderileceği mesajını verdi. Taşkentililere, "Sizin bize olduğundan daha fazla bizim size ihtiyacımız var." diye seslenen Dışişleri Bakanı, Anayasa değişikliği referandumuna destek istedi. Davutoğlu, "Demokrasimiz ne kadar güçlü olursa, halkımızın sesi ne kadar güçlü çıkarsa, dünyada da o kadar güçlü oluruz." şeklinde konuştu.