BIST 10.139
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.404,79
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

El sanatları 36. kez görücüye çıkıyor

Kütahya El Sanatları ve Ticaret Genel Fuarı, bu yıl 36. kez kapılarını düzenlenen törenle açıldı.

Abone ol

Bu yıl 36.'ncısı düzenlenen El Sanatları ve Ticaret Genel Fuarı'nın açılış törenine Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Şükrü Nazlı, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkan Mustafa İça, "Geleneksel fuarımız her geçen yıl zenginleşmektedir. Bu fuarımızda iki ana hedef vardır, el sanatları ve ticaret. Bugüne kadar, yöresel ve yerel el sanatlarımızın yer aldığı fuarımıza bu yıl, yabancı ülkelerden firmalarda katılmaktadır.

Ayrıca sadece yöresel ve yerel firmaların dışında, Doğu bölgelerimizden ve Karadeniz’den el sanatları firmaları katılmışlardır. İnşallah her geçen yıl fuarımız, gerçek el sanatları kimliği ile 'uluslararası fuar' niteliğine kavuşacaktır.

Ticaret anlamında da, otomotiv sektörünün ülkemizdeki yeni cazibe merkezi olarak otomotive yer verilmiştir. Kütahya Ticaret ve Sanayi Odamızın 6. Meslek Komitesi üyeleri; mobilya, ev tekstili ve dekorasyonla fuarımızda yer almışlardır" dedi.

"ULUSLARARASI HALK DANSLARI FESTİVALİ DE FUARDA"

Belediye olarak fuarcılığa büyük önem verdiklerini dile getiren Başkan İça, "Bu sene fuar süremizin bir bölümünde, 13-18 Temmuz tarihleri arasında, 'Uluslararası Halk Dansları Festivali' de düzenlenmiştir. 7 ülkeden konuklarımız vardır.

Kütahya; Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Bilecik’i içine alan, İç Batı Anadolu’da Bölgesel Fuar olma iddiasını sürdürmektedir. İhtisas Fuarı olarak, Nisan 2010’da 2'ncisini gerçekleştirdiğimiz, Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı, gerek katılımcı, gerekse ziyaretçi açısından çok büyük ilgi görmüştür.

Diğer ihtisas fuarları ile yılın her periyodunda, fuar alanımız, cıvıl cıvıl, canlı olacaktır. Fuarcılık için gerekli alt yapı zenginliklerimizde her geçen gün artmaktadır" şeklinde konuştu.

"300 FİRMA STANT AÇTI"

Firig Fuarcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol da, fuarda 8'i yabancı toplam 300 firmanın stant açtığını belirterek, "Fuar; halkın eğlenme, dinlenme ve alışveriş ihtiyaçlarına cevap verecek kapasitede tertiplenmiştir.

Bu yıl Türkiye ile dünya çapında firmaların katılmasıyla ziyaretçi sayısının üst seviyeye çıkacağını umut ediyorum. Fuarda televizyonların canlı yayınları, konserler, tiyatro şölenleri, gösteriler yapılacak.

Fuarımızın, lunapark ve diğer eğlencelerle sadece Kütahya'nın değil, çevre il ve ilçelerin de ilgi odağı haline geleceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

Varol, fuarın 23 Temmuz tarihine kadar açık kalacağını sözlerine ekledi.
Kütahya El Sanatları ve Ticaret Fuarı'nın açılış kurdelesi Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, İl Genel Meclisi Başkanı Kamil Saraçoğlu, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu ve Belediye Başkan Mustafa İça tarafından kesildi.