BIST 10.719
DOLAR 32,20
EURO 35,05
ALTIN 2.527,30
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Didim'de fuar hazırlıkları devam ediyor

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, düzenlediği toplantıyla 2010-2011 yılında katılması düşünülen turizm fuarları hazırlıklarını masaya yatırdı.

Abone ol

Toplantıda konuşan Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu 2011 yılında katılması planlanan fuarların birlikte karar verilmesi adına toplantının düzenlendiğini ve bu kapsamda ilk toplantının 19 Ağustos’ta Aydın’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde yapıldığını söyledi.

Didim Kaymakamı Ali Katırcı da, bu yılın Kasım ayındaki İngiltere’deki Londra fuarına ve İzmir’deki Travel Turkey fuarı olduğunu kaydederek, “Yurt içindeki fuarlara mutlak katılım sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Yurt dışı fuarlarında ise bize verilen listede 19 yer belirlenmiş. Biz geçtiğimiz yıl katıldığımız fuarlar bir kere katılmamış şart. Neden; çünkü her yıl katıldığımız yerden elimizi çekmemiz lazım ki devamı gelsin ve ciddiyetimiz öğrensinler. Bu anlamda Almanya (Berlin), Hollanda(Utrecht), Ukrayna (Kiev) İngiltere(Londra) ve Rusya (Moskova) fuarlarına katılım gerekli diye düşünüyorum” dedi.

“YENİ ROTA İSKANDİNAV ÜLKELERİ”

Toplantıda konuşan Didim Ticaret Odası Meclis üyesi Tayyar Cengiz ise, yeni yerlere ziyaret edilmesi ve stant açılması noktasında İskandinav ülkelerinin fuarlarına katılımın gerekliliğini belirtti.

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise, Didim’de hakim olan İngiliz turistin kabuğunun kırılması gerektiğini, İngilizlerin dışında yeni ülkelerden turistlerin de katılımının önemli olduğunu kaydetti. Kaymakam Ali Katırcı ise Türki Cumhuriyetlerindeki fuarlara katılıma da dikkat çekti.

“İRAN VE KAZAKİSTAN YENİ DÖNEMDE ZİYARET EDİLECEK”

Toplantıda Almanya (Berlin), Hollanda(Utrecht), Ukrayna (Kiev) İngiltere(Londra) ve Rusya (Moskova) katılımın kesin yapılması kararlaştırılırken, bu fuarların dışında Polonya (Varşova), İran (Tahran), Kazakistan (Almatı) ve Finlandiya (Helsinki) fuarlarına katılımla ilgili olarak Aydın’da yapılacak toplantıda bilgi alınması noktasında karar alındı.