BIST 10.748
DOLAR 32,20
EURO 35,04
ALTIN 2.526,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ankara'da pitbull kavgası: 1 ölü

Başkentte, beslenmesi yasaklanma ile gündeme gelen pitbull cinsi bir köpeğin satışı ile ilgili çıkan kavgada 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.

Abone ol

Olay, Cebeci Güllüce Caddesi'nde bulunan Ankaraseverler Derneği önünde önceki gece meydana geldi.

Bayram Y. (32) ile kardeşi Murat Y. (38) bir süre önce kendisinden pitbull cinsi bir köpek aldıkları Ankaraseverler Derneği yetkilisi Tolga B. ile kavga etti. Yaşanan tartışma sonrası gittiği evinden pompalı tüfekle dönen Bayram Y., çevresine kurşun yağdırdı. Olayda Tolga B., Yalçın Selçuk D. (22) ve olayla ilgisi olmayan Burak Karabulut (18) isminde bir kişi yaralandı. Ankara Hastanesi'ne kaldırılan Burak Karabulut (18) kurtarılamadı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri Bayram Y. ve kardeşi Murat Y.'i gözaltına aldı. Zanlılar yapılan sorgularında Bayram Y.'nin Tolga B.'den 150 TL'ye bir pitbull satın aldığını söyledi.

Zanlılar, bu paranın 60 TL'sini verdiklerini geri kalanını sonra vermek üzere anlaştıklarını ifadelerinde anlattı. Zanlılar, Tolga B.'nin pitbullun doğan yavrusunu kendisine verileceği şeklinde anlaştıklarını iddia ederek yavruyu istemesi üzerine aralarında kavga çıktığını ifade ettiler. Zanlılar
polis sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.