BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Didier Drogba Galatasaray'da

Sarı-kırmızılıların anlaştığı Chelsea'nin eski yıldızı, yeniden Şampiyonlar Ligi'nde oynamayı dört gözle beklediğini söylerken, 'Böyle büyük bir kulüpte oynama fırsatı geri çeviremeyeceğim bir teklifti' dedi.

Abone ol

Ocak ayı transfer sezonunun Avrupa'daki en hareketli kulüplerinden biri olarak öne çıkan Galatasaray Didier Drogba'yla anlaştı.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, Drogba'ya bu sezonun ikinci yarısı için 2 milyon Euro, gelecek sezon da 4 milyon euro ve maç maçına 15 bin euro ödenecek.

Drogba'ya ayrıca 1.5 sezon için imza ücreti olarak da 4 milyon euro ödeneceği bildirildi.

Temsilcileri aracılığıyla bir açıklama yapan Fildişi Sahili milli takımının ve Chelsea'nin eski yıldızı ''Şampiyonlar Ligi'nde yeniden oynamayı dört gözle bekliyorum'' dedi.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi ikinci turunda Schalke 04'le eşleşmişti.

Drogba sarı kırmızılılara transferi konusunda da ''Böylesine büyük bir kulüpte oynama fırsatı geri çeviremeyeceğim bir teklifti'' dedi.

Drogba'nın menajerleri yıldız futbolcunun Avrupa Uluslar Kupası finalleri sona erdikten sonra takım kadrosuna katılacağını da açıkladı.

Drogba, ocak transfer sezonunda Wesley Sneijder'den sonra Galatasaray'ın devre arasında takıma kattığı ikinci yıldız isim oldu.

Chelsea'da görev yaptığı 9 yıl boyunca kazanılabilecek bütün kupaları kaldıran Didier Drogba, son olarak geçen mayıs ayında İngiliz devlere Şampiyonlar Ligi kupasını getiren final maçında maçı uzatma ve penaltılara taşıyan beraberlik golünü atmış; kullandığı son penaltıyla da takımı kupaya taşımıştı.

Drogba, yaz transfer sezonunda da Chelsea'den ayrılarak Çin'in Şangay Şhenhua takımına transfer olmuştu.


Avrupa futbolundan haberleri BBC Türkçe'nin Facebook'taki futbol sayfası Altıpas'ta da okuyup paylaşabilirsiniz.