BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Abdullah Öcalan'dan sürpriz başvuru

Abdullah Öcalan, "Kürtlerin Manifestosu" başlıklı çalışmasını kitap yapma izni alamadığı için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

Abone ol

Abdullah Öcalan, kendi adıyla kitap yayımlayabilmek için yeni uygulamaya başlanan Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkını kullandı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ VATANDAŞI

Terör örgütü PKK'ya silah bıraktırabileceği gerekçesiyle devletin yeni bir süreç başlattığı Öcalan, yine gündemde. Öcalan'ın Anayasa Mahkemesi'ne Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğunu hatırlatarak bireysel başvuru hakkını kullandığı ortaya çıktı.

Hürriyet gazetesi "Anayasa Mahkemesi'ne sürpriz başvuru" manşetiyle okurların karşısına çıktı. Ankara Temsilcisi Metehan Demir imzalı habere göre uzun süreden beri hazırladığı “Kürtlerin Manifestosu” başlıklı çalışması için kitaplaştırma izni alamadığını ve bu konuda mağdur olduğunu belirten Öcalan, mahkemenin bireysel başvurusunu değerlendirerek, kendisine yardımcı olmasını istedi.

‘EKSİKLERİ TAMAMLA’ DİYE SÜRE VERİLDİ

Öcalan’a Anayasa Mahkemesi tarafından olumsuz yanıt verilmediği belirtilen haberde, Öcalan'a başvuruda bazı eksiklerin olduğu bildirilerek tamamlaması için süre verildiği aktarılıyor.

Haberde eksiklerin tamamlanması halinde Anayasa Mahkemesi'nin Öcalan’ın başvurusunu resmen işleme koymayı gündeme alacağı ifade ediliyor.

Haberin tamamı için