BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,84
ALTIN 2.400,09
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dicle Rektörü Jale Saraç niye kapandı? Çılgın iddia

Türbana giren Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç, herkesi şaşırttı. Daha önce başı açık olan Saraç, Türkiye'nin ilk türbanlı rektörü oldu.

Abone ol

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç başörtüsü takma kararının ardından ilk kez konuştu. Saraç, artık daha huzurlu olacağını belirterek ‘aynadaki bu halimi daha çok seviyorum’ dedi.

Rektörün kapanmasıyla ilgili OdaTv sitesi çılgın bir iddia ortaya attı. Sitenin iddiasına göre Saraç, 'Cemaatçi ve olası bir operasyondan kurtulmak için taktik gereği kapandı."

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın türbanlı fotoğrafının dün sosyal medyada paylaşılmasının ardından bu sabah Dicle Üniversitesi medya mensuplarının akınına uğradı.

NEDEN KAPANDI?

Rektörlük girişinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Saraç, Türkiye'de kamu personeli için

CEMAAT OYUNU İDDİASI

Ayşegül Jale Saraç'ın kapanmasıyla ilgili ODATV sitesi uçuk bir iddia ortaya attı.
Sitedeki haberde şu ifadeler yer aldı;

"Rektör Porf. Dr. Ayşegül Jale Saraç'ın Gülen Hareketi'ne mensup olduğu üniversitedeki birçok akademisyence de belirtilmekte.

Seçimler sonrasında Cemaat'e yönelik olası operasyonlar nedeniyle Prof. Saraç'ın görevden alınmamak için tesettüre girdiği iddia edildi.

Sosyal medyada, Dicle Üniversitesi'nin akademik kadrosunun çoğunluğunun Cemaat'e mensup olduğu da iddialar arasında."

başörtüsü yasağının, 1 Ekim 2013'te kaldırılmasından itibaren örtünmenin sürekli aklında olduğunu, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da örtünmesiyle daha da cesaret kazandığını söyledi. A Haber'de neden kapandığını şöyle anlattı;

*-Dinimiz emri bu zaten. Bu benim aslında yıllardır yapmak istediğim bir şeydi, ancak ne yazık ki ülkemizde yasaktı. Bu hep benim hayalimdi. İnsan inancının gereğini yapamadığında onu hep eksik tarafı olarak hissediyor. Şu an bunu yerine getirmenin verdiği bir huzur var. Bu da hayra hizmet olsun. Ben aynı benim aslında. Sadece görüntüde bir değişiklik oldu. Beni genelde tanıyanlar da bu yönümü biliyorlardı. O yüzden çok da tabi karşıladı herkes diye de düşünüyorum

TÜRBAN TAKMAK HEP AKLINDAYMIŞ

Bu anlamda Türkiye’nin normalleştiğini ve bu konuda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Bakanlar’a teşekkür borçlu olduğunu belirten Rektör Saraç şöyle konuştu:

*-“İnançlı bir insanım. Bu da her zaman aklımda olan bir şeydi. Bildiğiniz üzere resmiyette böyle bir uygulama maalesef mümkün değildi. O nedenle bunu hiç uygulayamaz bir Türkiye vardı."

BÖYLE OLUR DİYE BEKLEDİM

*- "Yasak kalktığı günden itibaren düşünüyordum, istiyordum. Fakat ilk olup böyle bir medya ordusuyla karşı karşıya gelmeyi çok arzu etmiyordum.

Şahsi hayatımla gündemde olmayı seven bir yapıda değilim. İcraatlarımızla, Üniversite faaliyetlerimizle gündemde olmayı Türkiye açısından ilimiz açısından gündemde olmayı seviyoruz. O nedenle belki bu güne kadar biraz engelledi ama baktık bunun da sonu yok."

BİR TARAFIM HEP EKSİKTİ

*-"Hepimizin inancını yerine getirmemekle o eksikliği hissediyoruz. Bir tarafımız hep eksiktir.

Çok şükür ben Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız ve Türkiye’de normalleşme sürecine, bu günlere, bu yasakların kalkmasına vesile olan herkese de teşekkür ediyorum.”

BU HALİMİ DAHA ÇOK SEVİYORUM

Örtünmesinin kariyerine bir etkisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Rektör Saraç, çok güzel ve olumlu tepkiler aldığını, aynaya baktığında bu halini daha çok sevdiğini de ifade ederek, “hayatımda bir değişiklik olmayacak, ancak artık daha huzurlu olacağım” dedi.

Ayşegül Jale Saraç , Dicle Üniversitesi türbanlı rektörü.png

MESLEKTAŞLARI KUTLADI

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç başörtüsü taktığı bilgisinin sosyal medyada yayılmasının ardından üniversite rektörlerinin kendisini arayarak tebrik ettiklerini, bürokrasi ve siyaset dünyasından henüz kimsenin kendisini aramadığını söyledi.