BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C Silivri'ye saldıracaktı!

Yoğun güvenlik önlemlerinin DHKP-C'nin tehdit ve bu örgüte yönelik istihbarat bilgileri üzerine alındığı öğrenildi.

Abone ol

Ergenekon davasıyla ilgili olarak Silivri ve çevresinde alınan olağünüstü güvenlik önlemlerinin terör örgütü DHKP-C'nin tehdit ve bu örgüte yönelik istihbarat bilgileri üzerine alındığı öğrenildi.

Ergenekon davasının karar duruşması için alınan yoğun güvenlik önlemlerinin nedeninin, terör örgütü DHKP-C'den mahkeme heyetine yönelik saldırı ihbarlarının olduğu öğrenildi. Sakız Adası'nda yakalanan DHKP-C'lilerden birinin isminin ihbarda adı geçen kişi olduğu ifade edildi.

Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonunda görülen Ergenekon davasının karar duruşmasıyla ilgili alınan yoğun güvenlik önlemleri dikkatlerden kaçmadı. Duruşma salonuna girişlerde herkesin görüntü kaydının alınması, kemer ve ayakkabılarının çıkartılmasının sebebinin DHKP-C'den mahkeme heyetine yönelik saldırı ihbarları olduğu belirtildi. Sakız Adası'nda yakalanan DHKP-C'lilerden birinin ihbarda adı geçen kişiyle örtüştüğü öğrenildi.

YIKACAĞIZ DEVİRECEĞİZ 

Ayrıca, güvenlik önlemlerinin artırılmasına, sosyal paylaşım sitelerinde yer alan "Yıkacağız, devireceğiz, duruşma yaptırmayacağız, sanıkları kaçıracağız." şeklindeki ifadelerin neden olduğu ifade edildi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ÜST SEVİYEDE

Hem E-5, hem de TEM otoyollarından Silivri Cezaevi'ne çıkan bölümlerde güvenlik güçleri önlem aldı. Ergenekon davasında karar duruşmasını yapılacağı Silivri Cezaevi ve çevresinde polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Askeri helikopterde bölgede tur attı.

TOMA VE ÇEVİK KUVVET HAZIRDA BEKLİYOR

Silivri Cezaevi’ne güvenlik önlemleri nedeniyle yaklaşık 50 otobüs çevik kuvvet polisi geldi. Çevre illerden de takviye amaçlı polisler getirilirken, yaklaşık 10 tane TOMA ve panzer de cezaevi'ne getirildi. Cezaevi giriş yolunda gelen sivil araçlar ise tek tek kontrol edilerek içeri alındı.


Silivri'ye çıkan otobanlar kapatıldı

Silivri'de bugün beklenen Ergenekon Davası karar duruşması öncesi polis ve jandarma ekipleri cezaevine çıkan tüm otoban yollarını ve gişeleri beton ve çelik bariyerle kapattı. 

5897.jpg