BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Silivri önlemlerine tepki

Silivri'de alınan olağanüstü güvenlik önlemlerine CHP milletvekili Muharrem İnce'den tepki geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Ergenekon davasını izlemek için Silivri’ye gelmek isteyen vatandaşların engellenmesine tepki gösterdi.

İnce, "Türkiye’de anayasal seyahat özgürlüğünün kullanılmadığını, anayasanın işlevini yitirdiğini, seyahat özgürlüğü diye bir olmadığını bu topraklarda herkes görüyor." dedi.

Ergenekon davasında kararın açıklanması öncesinde Silivri’ye gelen Muharrem İnce, girişte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin çeşitli vilayetlerinden Silivri’ye gelmek isteyen insanlara zorluklar çıkarıldığını kaydeden İnce, “Türkiye’de anayasal seyahat özgürlüğünün kullanılmadığını, anayasanın işlevini yitirdiğini, seyahat özgürlüğü diye bir şey olmadığını bu topraklarda herkes görüyor. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden insanlar Silivri’ye gelmek istediler. Onları taşıyan otobüslere yok ceset torbası, yok patinaj zinciri, olur olmaz şeyler sorup otobüslerin buraya gelmesini engellediler. Gelirken yollarda bu manzaralardan utandım. Türkiye’nin her yeri olağanüstü hal, Türkiye’nin her yeri sıkı yönetim olmuş. Türkiye’nin durumu bu. İnsanlar bu toplumda bir kere burada adalet dağıtılmadığına, burada bir mahkeme olmadığına burada çadır tiyatrosu olduğuna inanmışlar. İnsanlar o kadar inanmış ki buna tepki gösteriyorlar. ” şekilnde konuştu.

Muharrem İnce, Türkiye’de ‘Tayyip istifa’, ‘Hükümet istifa’ şeklinde slogan atmasının darbe olarak anlaşıldığı, darbeye teşebbüs olarak anlaşıldığı bir ülkede yaşadıklarını kaydetti.

Öte yandan, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun ‘Duruşma salonuna sanık yakınları dahil kimse alınmayacak. Silivri’de toplanma kanunsuz sayılacak’ şeklindeki açıklamalarını da değerlendiren CHP Başkanvekili İnce, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu açıklamaların ardından AKP Genel Başkan Yardımcısı ‘Vali’nin haddine mi ‘ diyor. Sonrasında Başbakan Yardımcısı ‘Vali görevini yapmıştır’ diyor. Baksanıza İstanbul Valisi Mahkeme başkanı gibi konuşuyor. Böyle bir mahkemeden adalet beklenir mi ?. Böyle bir mahkemeden hak hukuk beklenir mi. İçler acısı bir durum var. Bu kadar baskı vatandaşlarımızı yıldıramıyor. Buraya gelirken gördüm. Buğday tarlaları buraya gelmek isteyen insanlarla dolu. Gerçi bu insanların önleri polis ve jandarma dolu. Yaşanan bu manzaraları herkesi görmesi lazım. Gerçi yalaka ve yandaş medya bunları görmeyecek. Buğday tarlalarının içinden nasıl haber yapacaklar merak ediyorum. Bizi darbeci mi yapacaklar merak ediyorum. “

AKP’ye yönelik eleştirilerine devam eden İnce, “AKP’nin eğitim, sağlık, dış politikasını beğenen var, beğenmeyen var. Mahkemeye gelmek için yollara düşenler biz beğenmeyenleriz. Bu tartışılabilir, bizim de yanıldığımız yerler olabilir. Ama bu bu Başbakan, bu AKP zihniyeti, bunlar kötü insanlar, bunlar her şeyi yapar. Sahte delil üretir, bunlar insanlara acımaz. Sırf hedeflerine ulaşmak için bu memleketi yıllarca soymak için laikliği bitirmek için Türk ordusunu dağıtmak için Cumhuriyetin içini boşaltmak için her şeyi yaparlar.” ifadelerini kullandı.