BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,11
ALTIN 2.309,35
HABER /  GÜNCEL

Silivri'ye çıkan otobanlar kapatıldı

Silivri'de bugün beklenen Ergenekon Davası karar duruşması öncesi polis ve jandarma ekipleri cezaevine çıkan tüm otoban yollarını ve gişeleri beton ve çelik bariyerle kapattı.

Abone ol

Silivri'de bugün beklenen Ergenekon Davası karar duruşması öncesi polis ve jandarma ekipleri cezaevine çıkan tüm otoban yollarını ve gişeleri beton ve çelik bariyerle kapattı. Kınalı gişelerinde birer polis ve jandarma TOMA aracı ile çok sayıda jandarma ekibi hazır bekletiliyor. Yoğun güvenlik önlemlerinin sebebinin 'mahkemeye yönelik bir saldırı ihbarı' üzerine olduğu açıklandı.

Ergenekon Davası'nın karar duruşması öncesi polis ve jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. İstanbul ve Çorlu yönünden cezaevine çıkan TEM ve gişeler polis ve jandarma ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Kınalı gişeleri, 300 metre kala yol önce beton arkasında çelik bariyerlerle geçişlere tamamen kapatıldı. Duruşma salonuna gitmek için gelen sanık avukatları kimliklerini göstererek jandarmanın sağladığı araçlarda Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ne götürülüyor. Başka hiç kimsenin geçişine izin verilmiyor.

slide(1).20130805101334.jpg 

OTOBÜSLERLE GELİYORLAR

Duruşmayı izlemek istediklerini söyleyen yaklaşık 50 kişilik bir grup otobüslerle geldikleri Kınalı TEM gişelerinde beklemeye başladı. Ellerinde Türk bayraklarıyla bariyerin önüne kadar gelerek yolun açılmasını isteyen grup 'Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ diye slogan attı. Grubun bariyerler önündeki bekleyişi sürüyor.

CHP’Lİ EMİNE ÜLKER TARHAN DA GEÇEMEDİ

Duruşma salonuna gidebilmek için makam aracıyla Kınalı TEM gişelerine kadar gelen CHP Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan da bariyerlerden geçiş yapamadı. Geldiği otomobille bariyerler önünde bir süre bekleyen Tarhan, daha sonra ayrıldı.

3 OTOBÜSÜN ZONGULDAK'TAN SİLİVRİ'YE GİDİŞİNE İZİN VERİLMEDİ

Zonguldak'ta, Silivri'de Ergenekon Davası'ndaki karar duruşmasını izlemeye gitmek isteyen grubu taşıyan otobüslere, belgelerinin yetersiz olduğu gerekçesiyle kentten çıkışlarına izin verilmedi.

BURSA'DAN SİLİVRİYE YE GİTMEK İSTEYEN GRUP POLİS ENGELİNE TAKILDI

Ergenekon Davası'nda karar duruşması öncesi CHP ve bir dizi sivil toplum örgütünün başlattığı kampanya kapsamında Silivri'ye gitmeye çalışan bir gruba, polis ekipleri tarafından otobüsün belge yetersizliğinden dolayı gitmesine izin verilmedi.

Bursa'dan Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne gitmek isteyen CHP'li, İşçi Partili ve TGB'li (Tüm Gençlik Birliği) üyelerinin bineceği otobüslere polis izin vermedi. 'D2' belgesi olmasına rağmen taşıyacağı yolcularla sözleşme yapılmamasını gerekçe gösteren Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüs sürücüsünden yolcu listesi istedi. Yasalar gereği, taşınacak yolcuların isim listesinin bulunması gerektiğini belirten polis ekipleri Şehreküstü'nde bekleyen kalabalığı Silivri'ye götürmek için gelen otobüsün hareket etmesine izin vermedi. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve eylemciler, otobüsün önüne geçerek geri gitmesine izin vermedi. Eylemcilerin, polisten otobüslere yasak konulmasını kapsayan mahkeme kararını sorması dikkat çekti.

CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, "Silivri'de gerçekten Türkiye'de hukuksuzluğun nasıl yaşadığının en önemli göstergesini göreceğiz, ama Bursa'da insanların Silivri'ye gitmesi engellenmek isteniyor. Ne olursa olsun vatandaşlarımız Silivri'ye gidecekler" dedi. Eylemcilerin caddeyi trafiğe kapatmasının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ile çok sayıda polis cadde girişinde güvenlik tedbiri aldı. Bursa'dan Silivri'ye gitmelerine izin verilmeyen grup, Fomara Caddesinden Heykele doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığın yürüyüşü devam ederken polis ekipleri müdahale etmeden eylemi takip ediyor.

İZMİT'TE 100 KİŞİLİK GRUPTAN SİLİVRİ PROTESTOSU

Ergenekon Davası'nın ve bugün karar açıklanacağı belirtilen Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ’ne gitmek için İzmit'te toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, anlaşma yaptıkları otobüs şirketine polisin baskı yaptığını ileri sürerek gece yarısı kent içinde yürüyüş yaptı.

İzmit'te daha önce sosyal paylaşım sitelerinde Silivri'ye gideceklerini duyuran grubun, bir otobüs şirketi ile de 4 otobüs için anlaşma sağladığı öğrenildi. Saat 01.00 sıralarında otobüslerin geleceği Halkevi yakınındaki durakta bekleyen kalabalık otobüsler gelmeyince firma yetkilileriyle görüştü. Daha sonra yaptıkları açıklamara, otobüs firması yetkililerine polisin baskı yaptığını, otobüsleri vermeleri halinde kendilerine ceza uygulayacağını bildirdiklerini öne sürdüler.

Kalabalık bir süre daha bekledikten sonra bu kez saat 01.10'da Halkevi'nden Cumhuriyet Parkı'na doğru yürüyüşe geçti. "Hükümet istifa" şeklinde sloganlar atan grup, Cumhuriyet Parkı'nda "Özgürlük Çadırı" kuracaklarını ve orada özgürlük nöbeti tutacaklarını söylediler.

Grubu sadece sivil polisler izlerken herhangi bir müdehalede bulunulmadı.

Bu arada İzmit'ten firma araç vermediği için Silivriye'ye gidemeyen bu grubun dışında birçok kişinin özel araçlarla yola çıktıkları öğrenildi.

FOÇA'DAN SİLİVRİ'YE ŞOFÖR ENGELİ

İzmir'in Foça İlçesi'nden Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi 'ne gitmek için toplanan İşçi Partisi Foça İlçe örgütü üyeleri kiralanan otobüs sahibinin gitmeyi reddetmesi üzerine yola çıkamadı. Grup belediye otobüsleri ve trenle Konak Meydanı'na hareket etti.

Ergenekon Davası'nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde bugün görülecek karar davası nedeniyle günlerdir stand açarak kayıt yaptıran CHP ve İP'liler saat 21.00'de hareket etmek üzerine buluştu. İzmir'de ve yurdun değişik yerlerinde otobüslerin yola çıkmasına izin verilmediği haberleri üzerine ssat 21.30'a kadar beklemek zorunda kaldılar. Foça'dan kalkacak olan otobüslerden ilki yola çıktıktan sonra güvenlik güçlerince kısa aralıklarla durdurulup arama yapıldı.

Foça'da bulunan İP'lilerin bulunduğu diğer otobüs ise saat 23.00 dolayına kadar bekledikten sonra otobüs sahibi C.T'nin yola çıkan araçlara polis tarafından el konulduğu haberleri dolayısıyla hareket etmedi ve yolcular boşaltıldı.