BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.436,25
HABER /  DÜNYA

Bursa’dan Silivri’ye gitmek isteyenlere izin verilmedi

Bursa’dan CHP ve bir dizi sivil toplum örgütünün başlattığı kampanya kapsamında Ergenekon davasının kararının açıklanacağı gün otobüsle Sili...

Abone ol

Bursa’dan CHP ve bir dizi sivil toplum örgütünün başlattığı kampanya kapsamında Ergenekon davasının kararının açıklanacağı gün otobüsle Silivri’ye gitmek isteyenlere polis tarafından izin verilmedi.
Gece yarısı Şehreküstü Meydanı’nda toplanan kalabalığı Silivri’ye taşıyacak olan otobüsün belge yetersizliğinden dolayı hareket etmesine polis izin vermedi.
Bursa’dan Ergenekon Davası’nın görüleceği Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi ’ne gitmek isteyen CHP’li, İşçi Partili ve TGB’li (Tüm Gençlik Birliği) üyelerin bineceği otobüslere polis izin vermedi. ’D2’ belgesi olmasına rağmen taşıyacağı yolcularla sözleşme yapılmamasını gerekçe gösteren Bursa emniyet Müdürlüğü ekipleri otobüs sürücüsünden yolcu listesi istedi. Yasalar gereği, taşınacak yolcuların isim listesinin bulunması gerektiğini belirten polis ekipleri. Şehreküstü’nde bekleyen kalabalığı Silivri’ye götürmek için gelen otobüsün hareket etmesine müsaade etmedi. CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik ve eylemciler, otobüsün önüne geçerek geri gitmesine mani olmaya çalıştılar. Polislerin uyarısı üzerine otobüs bu kez geri manevra yaparak Fevzi Çakmak Caddesi’nden çıktı. Eylemciler attıkları sloganlarla yasağı protesto ederken bu kişilerle polisler arasında ilginç diyaloglar yaşandı. İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili genelgesini ve otobüslere yasak konulmasını kapsayan mahkeme kararını soran eylemciler dikkat çekti.
CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik, "Silivri’de gerçekten Türkiye’de hukuksuzluğun nasıl yaşandığını göreceğiz, Bursa’da insanların Silivri’ye gitmesi engellenmek isteniyor. Ne olursa olsun vatandaşlarımız Silivri’ye gidecekler" dedi.
Eylemcilerin caddeyi trafiğe kapatmasının ardından Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri ile çok sayıda polis cadde girişinde güvenlik tedbiri aldı.
Silivri’ye gitmelerine izin verilmeyen grup daha sonra sloganlarla Çakırhamam’dan Atatürk Anıtı’na yürüdü.
(İHA)