BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.438,72
HABER /  GÜNCEL

DHKP-C operasyonundaki kapıların sırları

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği DHKP-C operasyonundan daha önce görülmemiş fotoğraflar ortaya çıktı.

Abone ol

DHKP-C operasyonunun ardından gündeme gelen '11 çelik kapı'nın fotoğrafına ulaştı. İddiaya göre, örgüt üyeleri gizli belgelerini bu kapılar ardında saklıyor, olası bir baskında da zaman kazanarak imha ediyordu.

screen-shot-2013-02-09-at-9.03.31-am.png

Legal olarak faaliyet gösteren ancak örgütün kontrolünde hareket ettiği belirlenen Gençlik Federasyon Derneği, Halkın Hukuk Bürosu, Çağdaş Hukukçular Derneği, İdil Kültür Merkezi'ne yapılan baskınlarda çok sayıda örgüte ait dokümanlara ulaşıldı. Örgütün üssü konumundaki Okmeydanı'ndaki 3 katlı Gençlik Federasyonu Derneği'ne yapılan baskında polisin karşısına çıkan 11 kapının ise demir ve çelikten yapıldığı görüldü.

Terör polisleri daha önceki yapılan operasyonların aksine kapıları kırarak değil itfayenin yardımıyla camlardan örgüt merkezine girdi. Operasyonun başlamasıyla birlikte gençlik federasyonunda bulunan örgüt üyeleri kapıları kapatarak bilgi ve belgeleri yaktı. Hızlı bir şekilde müdahalede bulunan polis çok sayıda örgüt üyesini gözaltına aldı. Girişten itibaren merdiven katlarına çelik kapı yaptıran örgütün en üst kattaki odalara dahi çelik kapı yaptırdığı görüldü. Yürüyüş Dergisi'nde ise 7 kapıyla karşılaşıldı.

KAPILARIN ARDINDAKİ SIR

Halkın  Hukuk Bürosu ve Yürüyüş Dergisi'nde polis baskınlarına karşı yapılan toplantılarda çalıştırılmak üzere jammer cihazı ve sinyal bulucular ele geçirildi. Ayrıca Halkın Hukuk Bürosu'nda 'bulut' teknolojisi kullanıldığı belirlendi. Buna göre ele geçirilen laptopun hard diski yok. Bir CD ile sanal ortam oluşturularak yurt dışındaki örgüt mensuplarıyla haberleşiliyor. Ayrıca baskında bin 500 CD, 45 laptop, 95 harddisk, 45 flash diske el konuldu.

screen-shot-2013-02-09-at-9.05.18-am.png

NEDEN 11 ÇELİK KAPI?

Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre Avrupa'daki örgüt liderleri şifreli talimatlarını bu dernekler üzerinden örgüt üyelerini iletiyordu. Yine liderlere bilgi buradaki özel ağ üzerinden gönderiliyordu. Çelik kapılarla zaman kazanmak isteyen örgüt üyeleri olası bir baskında bu kapılar ardında sakladıkları belge ve dokümanları imha ediyordu.

ERDOĞAN BÖYLE TEPKİ GÖZTERMİŞTİ

Başbakan  Recep Tayyip Erdoğan da geçen hafta katıldığı bir televizyon programında bu kapılara dikkat çekmişti: 'DHKP-C ile ilgili çok ciddi operasyonlarımız oldu, polisimizi bu konuda kutluyorum. Bir daireye giriyorsunuz 11 çelik kapı çıkıyor. Açmakta zorlanıyorlar, itfaiye yardımıyla içeri girildiğinde içeride 11 avukat. Evrakların yakılma gayretine girilmiş. Ne yazık ki dışarıda avukatım diye gezenler onlara sahiplenme durumuna geçiyorlar. Ana muhalefetin başkanı da bunları sahiplenme durumuna geçiyor.'