BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershaneler kapatılacak mı? İşte cevabı

Dershaneler gelecek yıl eğitim sisteminde olacak mı olmayacak mı? Dershaneciler yeni yıl için kayıt almaya başladı.

Abone ol

Dershane birlikleri, lobi faaliyetlerinin etkili olduğunu hükümetin dershaneleri kapatmak yerine yeni bir çözüm arayışı içine girdiğine inanıyor. Hatta bu nedenle gelecek yıl için kayıt almaya da başladılar.

KAYIT YAPMAYIN UYARISI GELMEDİ

Meclis'te AK Parti'nin oluşturduğu komisyonun raporu Başbakan Erdoğan'a sunulmak için hazır. Komisyonda Hüseyin Çelik, Nabi Avcı, ve Numan Kurtulmuş gibi isimler var. Dersahneler Birliği'ne göre rapor onlardan yana. Kendilerine olumsuz yönde bir uyarı gelmediğini belirtiyorlar. En büyük kanıtı ise kayıt almaya başlamaları. Hatta gelecek yılki kayıtlarda artış bile var.

Bilindiği gibi Başbakan Erdoğan 2013-2014 eğitim-öğretim dönemine işaret etmiş, "dershaneler kapatılacak sınavlar kaldırılacak" talimatı vermişti. Dershane sahiplerinden bir isim konuyla ilgili şunları söyledi:

HÜKÜMET KANADI DİKKATE ALACAK

"Dershaneye olan ilgili azaltmadan, dershaneleri kapatıyoruz yaklaşımının çok doğru olamayacağını, eğer böyle bir uygulama yapılır ise ihtiyaç devam ettiği için bu ihtiyacı gidermek için çalışmaların yer altına ineceğini kaçak bir takım faaliyeterin artacağını, bunun da devletin denetim gözetiminden uzak olması neticesinde çok uygun olmayacağını vurgulamaya çalıştık. Hükümet kanadının yetkililerinin de bundan sonraki düzenlemelerde bunu da dikkate alarak bir düzenleme yapacağına olan inancımız biraz daha arttı diye düşünüyoruz. "

KAPATILMASI GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR DEĞİL

Bir başka dershane yöneticisi ise "Bakanlıktan bize şu ana kadar yansımış bir şey yok. Ancak bu çalışmanın çok da gerçekleştirilebilir bir şey olmadığı konusunda bakanlıkta kanaat oluştu." diye konuştu.