BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

'Deyyus'u böyle savundu

Yozgat İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, cuma vaazındaki sözlerinin bazı medya organları tarafından cımbızla çekilerek çarpıtıldığını söyledi

Abone ol

Çapanoğlu Büyük Camii'ndeki vaazında, 40 dakikadan fazla kürsüde kaldığını anlatan İl Müftü Yardımcısı Nasuh Yaylagül, vaazındaki sözlerinin önü ve sonu dikkate alınmadan bazı medya organları tarafından cımbızla çekilen 'deyyus' kelimesinin öne çıkartıldığını belirtti. Yaylagül şöyle konuştu: "Benim amacım, toplumu hayâsızlıktan korumak, herkesin aile efradına sahip çıkmasını sağlamaktı. Toplumumuz çok dejenere oldu. Ben bunun önüne geçmek için Peygamber Efendimiz(sav)'e ait bir Hadis-i Şerif'i açıklama gereği duydum. 'Deyyus' kelimesi bana ait bir söz değildir. Peygamber Efendimiz (sav)'e aittir. Bunu bilmeyenler beni karalamak istiyorlar."

OLAY ÇARPITILDI

Cuma hutbesinde Kur’an-ı Kerim'de Mü'minun süresinin ilk 11 ayetini ele aldığını anlatan Müftü Yaylagül, Allah’ü Teâlâ’nın bu sürede kurtuluş reçetesini açıkladığını ifade ederek şöyle devam etti: "Dördüncü madde de zinadan kaçınma. Yani, Müslümanların zinadan kaçınmasını Cenab-ı Allah emrediyor. Peygamber Efendimiz’e göre de gerçek zinanın yanında el zinası, göz zinası gibi teferruatı da mevcut. Ben de vaazda dedim ki; 'Sokaklarda düğün yapıyorsunuz, kızlar, kadınlar oynuyor, delikanlılar ve erkekler de etrafında halka yapıp onları izliyor. Bu İslami açıdan doğru değildir.' Peygamber Efendimiz (sav), Hadis-i Şerif'inde 'deyyus cennete giremez', diyor. Sahabe-i Kiram da bu sözü anlayamadıkları için Peygamberimiz(sav)'e anlamını soruyorlar. Peygamber Efendimiz (sav) de, 'kadınlardan erkeğe benzeyen, daima içki içen ve eşlerini kıskanmayanları' 'deyyus' olarak nitelendiriyor. Konu bundan ibaret. Ben konuyu orada kapattım. Başka konuya geçtim. Ama olay çarpıtılarak, sanki ben insanlara özellikle 'deyyus' demişim gibi lanse edildi."

Çapanoğlu Büyük Camii'nde 2 bin kişinin vaazını dinlediğini vurgulayan Yaylagül, "Hiç kimseden olumsuz bir tepki almadım. Bırakın tepki almayı, caddede beni tanıyan vatandaşlar bu konuşmamdan dolayı beni tebrik ettiler." şeklinde sözlerini tamamladı.