BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,76
ALTIN 2.410,69
HABER /  GÜNCEL

Devrim, Civaoğlu'nu çok kıskandı

Hakkı Devrim, Milliyet Gazetesi Yazarı Güneri Civaoğlu'nu kıskandığını açıkça itiraf etti. Devrim'in Civaoğlu'nun kıskanmasına neden Civaoğlu'nun yazısında anlattıkları..

Abone ol

Radikal gazetesinin yazarlarından Hakkı Devrim, Milliyet gazetesi yazarı Güneri Civaoğlu'nu kıskandığını açıkça itiraf etti. Devrim, Civaoğlu'nu bu kadar çok kıskanmasının nedenini "Gel de Cıvaoğlu'nu kıskanma!" köşesinde şöyle dile getiriyor...

Pazar sabahı önce, Güneri Cıvaoğlu'nun «Hayatımdaki divalar» adlı yazısını okumuştum. Sophia Loren'den başlıyordu. Lütfi Kırdar'da sahnede, sonra aşağıda lokantada daha yakından görmüş Sophia'yı. Gençliğinde rüyalarına giren diğer Akdeniz güzellerini bir bir anıyor: Gina Lolobrigida, Silvano Mangano, Ornella Mutti, Claudia Cardinale... Fransa'ya geçiyor, Dalida, Catherine Deneuve, Leslie Caron... Kuzeye de bir göz atıyor, Romy Schneider...
Ben de hepsini biliyorum. Can acıtıcı fark, onun, adı geçen güzellerden çoğuyla tanışmış, hiç değilse aynı yerde bulunmuş olması.
Romy Schneider'le yan yana masalarda oturmuş. Dalida'yla patronunun evinde tanışmış, uzun uzun konuşmuş. Catherine Deneuve'ün köpeğini sevmiş. Ondan purosunu söndürmesini rica edenlerin masasında, bir de bakmış Leslie Caron oturuyor. Ornella Mutti'yi bir televizyon programında ağırlayışını ben de hatırlıyorum.
Bu açıdan benim gazeteciliğim ne işe yaradı diye hayıflanarak kısır meslek hayatımı düşünüyordum ki, ekranda Güneri Cıvaoğlu'nu gördüm (Şeffaf Oda, Kanal D). İmparatoriçe Güler Sabancı'yla karşılıklı koltuklara yerleşmiş, (pek de derin diyemeyeceğim) bir sohbete dalmışlar.
Kıskançlık damarımın en hassas yerinde bir sızı daha.
Üstelik ben bir televizyon programına çağırdığımda Güler Hanım henüz tahta çıkmamıştı; Sakıp Sabancı merhumun yeğenlerinden biriydi.
Ne zaman çağırmıştık diye Melek'e sordum. İki dakika sonra bir mektup sureti getirip bıraktı masama. Hatırladım.
Programa davet için Güler Hanım'ı aradığımızda, telefonda karşımıza çıkan bir sekreter:
- İstediğinizi bir yazıyla bize bildirmeniz gerekir, demişti.
Bildirmişiz. Melek'in getirdiği o dilekçenin bir sureti.
01 Şubat 2001
Güler Hanımefendi, CNN Türk adlı televizyon kanalında cumartesi akşamları yayımlanan «Hakkıyla Sohbet» programında sizi de ağırlama isteğimi bildirmek üzere aradım. Sekretaryanızdan Meliha Eyüboğlu size başvurunun nasıl yapılacağı konusunda bilgi verdi. Talimatına uyarak hazırladığım işbu dilekçeyi faks yoluyla makamınıza sunuyorum.
Çekim tarihini ve sair ayrıntıları müspet cevabınızı aldıktan sonra kararlaştırabileceğimizi umarım. İkametgâh ilmühaberi ve vesikalık fotoğraf da gerekliyse, sekreterlerinizden öğrenir ve en kısa zamanda takdim ederim, efendim.
Saygılarımla
Hakkı Devrim
Ne ilmühaber istediler, ne fotoğraf. Dilekçemize bir cevap bile vermediler.
Arkadaşım Güneri Bey'in güzel programını niye gıptayla seyrettiğimi anlatabildim mi efendim?
Yazı:Hakkı DEVRİM
RADİKAL