BIST 9.986
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.437,31
HABER /  GÜNCEL

Devlet taşıma suyla dönüyor

Su sıkıntısı devleti de vurdu. Köşk, Meclis ve Başbakanlık’ın da suyu kesildi.

Abone ol

Başkentte yaşanan su sıkıntısı devleti de vurdu. ASKİ’nin su kesintisi sırasında Çankaya Köşkü, TBMM ve Başbakanlık başta olmak üzere tüm kamu kurumlarının da suyu kesildi. Ancak kamu kuruluşları depoları sayesinde su sıkıntısı yaşamadı. TBMM ile Başbakan Erdoğan’ın oturduğu apartmandaki depoya ise tankerlerle su taşındı. 10 günlük su çilesi, Ankara’nın önemli yerlerinde şöyle yaşandı:

Erdoğan’ın evi

Başbakan Erdoğan, Subayevleri’nde 13 dairesi bulunan apartmanda oturuyor. Aynı apartmanda Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, AKP Ankara Milletvekili Faruk Koca da ikamet ediyor. Su kesintisi Erdoğan’ın apartmanında da yaşandı. Yaklaşık 10 tonluk deposu bulunan apartmanda son günlerde su çok azalınca tankerle takviye yapıldı.

TBMM’ye su taşındı

TBMM kampüsü su sorununu ucuz atlattı. Milletvekillerinin yemin töreni ve TBMM Başkanlık seçimi nedeniyle yoğun günler yaşayan Meclis, büyük deposuna rağmen su takviyesi yapmak zorunda kaldı. Meclis’te 2 ayrı bölümden oluşan 2 bin 500 tonluk içme suyu deposu yer alıyor. Ayrıca, yeşil alanların sulanması için 800 tonluk kuyu suyu ile doldurulan depo var. 9 Ağustos Perşembe günü TBMM’ye tankerlerle 110 ton su getirildi. Meclis yetkilileri, depoda su bulunmasına rağmen tedbir amaçlı olarak tankerle su taşındığı bildirdi. Su sorunu nedeniyle Meclis’e sınırlı sayıda ziyaretçi alındı.

Köşk’ün deposu var

Su kesintisi devletin 1 numaralı koltuğunu da etkiledi. Cumhurbaşkanlığı da su kesintisinden etkilendi. Ancak Çankaya Köşkü’de deposu sayesinde susuz kalmadı. Köşk’te içme suyu deposu ve yeşil alan için kuyu suyu deposu yer alıyor.

Konut’ta sıkıntı yok

Başbakan Erdoğan’ın yabancı misafirlerini ağırlamak için kullandığı Resmi Konut’un da suyu kesildi. Ancak 60 tonluk deposu bulunan konutta, su sıkıntısı yaşanmadı.

Haziran ayında yeni binasına taşınan AKP, ’akıllı bina’ olarak tasarlanan yeni genel merkezde su sorunu yaşanmadı.

Güller de idare etti

Abdullah Gül’ün oturduğu Dışişleri Bakanlığı’na ait konutta ise 2 tane depo bulunuyor. İçme suyu deposunun yanı sıra kuyu suyu deposu yer alıyor. Kuyu suyu yeşil alanların sulanmasında kullanılıyor. İçme suyu deposu 10 günlük kesinti sırasında Gül ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya yetti.

Susuzluk sürüyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önceki gün yaptığı açıklamayla su kesintilerini sona erdirmesiyle başkentliler derin bir ’oh’çekmişti. Ancak beklenen olmadı. Kesintinin sona ermesinin üzerinden 1.5 gün geçmesine rağmen Ankara’nın önemli bir kısmında vatandaşlar suya kavuşamadı.

(Vatan)