BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,14
ALTIN 2.468,90
HABER /  MAGAZİN

Fatma Giriki çıldırtan tuvalet

Villasının 50 metre yakınına seyyar tuvalet konuldu. Girik kriz geçirdi...

Abone ol

Bodrum Belediyesi tarafından, 2 gün önce Fatma Girik'in, balıkçı barınağı yanında, denize sıfır lüks tripleks villasına 50 metre uzaklıktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konuldu. Bunu öğrenen Fatma Girik, erkek kardeşi Günay Girik'i Bodrum'a gönderirken, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe’yi telefonla arayarak olayı bildirdi. Bakan Pepe'nin talimatı üzerine Torba Mahallesi'ne gelen Orman İşletme Şefi ve orman memurları 6 saat boyunca tuvaletin kullanılmasını önlemek için nöbet tuttu.
     
Denize 30 metre uzuktaki ormanlık alana seyyar tuvalet konulması için belediyenin herhangi bir izin almadığını belirten Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, “Kamunun tuvalete ihtiyacı varsa ve bu ormanlık alana yapılacaksa resmi izinlerin alınması gerekirdi. Üst düzey amirlerimizden aldığımız talimat ve şikayetler üzerine gerekli tutanakları hazırladık'' dedi. Fatma Girik'in erkek kardeşi Günay Girik çevre kirliliği yaratacağı için seyyar tuvaletin ormana konulmasına karşı olduklarını belirtti.
     
DHA muhabirinin telefonla ulaştığı Fatma Girik, “Ormana tuvalet konulmasını engellemeye çalışıyorum. Turistik bir beldede, ormanlık alana tuvalet yapıldığı nerede görülmüş'' dedi.
     
Torba Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Asiye Gençağaoğlu tuvaletin halk plajında hemen hergün denize giren 2 bin kişi için yapıldığını belirterek, “Fatma Girik tuvaletin konulmasını 3 yıldır engelliyor. Sanatçının kamuya hizmet için konulan tuvalete itiraz etmesine anlam veremedik'' diye konuştu.
     
Belediye Başkanı CHP’li Mazlum Ağan da tuvaletin Torba'da yaşayan denizcilerin, mahalle muhtarlığının ve halkın yoğun isteği üzerine bölgeye yerleştirildiğini, yapılan itirazların anlamsız olduğunu söyledi.
     
Bodrum Orman İşletmesi görevlileri, gerekli aracı bulamayınca seyyar tuvaleti kaldıramadı