BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,60
HABER /  GÜNCEL

Devlet hastanesinde yolsuzluk

Bodrum Devlet hastanesi'nde yolsuzluk iddiaları başhekimi yerinden etti

Abone ol

Bodrum Devlet Hastanesi yenileme ve tadilat ihalesinde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında, Başhekim, Başhekim Yardımcısı ve Hastane Müdürü görevlerinden alındı.

Muğla Sağlık Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sağlık Bakanlığınca, Bodrum Devlet Hastanesinde, Başhekim Dr. O.Ş, Başhekim Yardımcısı Dr. M.A. ve Hastane Müdürü Z.K. hakkında “Bodrum Devlet Hastanesinin tadilatı ihalesinde usulsüzlük yaptıkları” iddialarıyla ilgili geçen yıl başlatılan idari soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında, Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. O.Ş, Başhekim Yardımcısı Dr. M.A. ve Hastane Müdürü Z.K. görevlerinden alınarak, başka görevlere atandılar.

Bakanlığın kararı, Muğla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Bodrum Kaymakamlığına bildirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Başhekimin “ihale yönteminde kusurlu bulunduğu” için görevinden alındığını belirttiler.

OLAY

Bodrum Devlet hastanesinde geçen yıl gündeme gelen, yaklaşık 10 milyon YTL'ye yapılan yenileme ve tadilat ihalesiyle ilgili olarak Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

CHP Muğla Milletvekili Ali Arslan, duyarlılığı nedeniyle ile Sağlık Bakanına teşekkür ettiğini belirterek, “Bu olayın üzerine ilk olarak ben gittim. İhalede adı geçen parayla yeni bir hastane yapılabilirdi, o rakam tadilat ve yenileme için çok büyük rakamdı” dedi.