BIST 10.093
DOLAR 32,25
EURO 34,85
ALTIN 2.433,29
HABER /  GÜNCEL

O kız yine babaevinde

Bakanın talimatıyla evinden alınan genç kız, ailesine teslim edildi.

Abone ol

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Köyü’nde babası tarafından 4 ay süre ile bir odaya kapatılarak şiddet uygulandığı gerekçesi ile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Huzurevi’ne teslim edilen Ayşe Köse, yeniden ailesine teslim edildi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’u ziyaret eden baba Emin Köse, ortada bir yanlış anlama olduğunu söyleyerek, kızını alarak köyüne götürdü.
     
Çorlu Sarılar Köyü’nde babası tarafından dövüldüğü ve bir odaya kapatıldığı ileri sürülerek Devlet Bakanı Nimet Çubukçu’ya atılan elektronik posta ile kurtarılan 24 yaşındaki Ayşe Köse'nin durumu değişik bir boyut kazandı. Jandarma gözetiminde Tekirdağ Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü uzmanları tarafından köyünden alınarak Çorlu Huzurevi’ne konulan Ayşe Köse’nin babası Emin Köse, bugün öğle saatlerinde Kaymakam Ali Dursun’u ziyaret etti. Baba Emin Köse, kızı ile hiçbir probleminin olmadığını, olayın bir arsa yüzünden mahkemelik olan akrabalarının konuyu bilmeden Bakan Çubukçu’ya attığı elektronik postadan kaynaklandığını söyledi.
     
Her baba-kız arasında olabilecek sorunların kendilerinin arasında da olduğunu kaymakama anlatan Baba Emin Köse, “Ama eve hapis etmedim ve dövmedim. Ben kızıma bizim köyde yaşayan 85 yaşındaki yaşlı bir kadını, arkadaşı ile dövdüğü için kızdım ve bağırdım. Daha sonra Ayşe de benim evde olmadığım bir gün evden çıkarak başka bir köyde oturan ablasının yanına kaçmış. Daha sonra bize gelen bilgiler doğrultusunda ablasına giderek Ayşe’yi alıp eve getirdim. Eve getirdiğim kızıma bir tokat dahi atmadım. Bizim mahkemelik olduğumuz akrabalarımızdan biri böyle bir mail atmış'' dedi.
     
DOKTORA GÖTÜRECEKLER SANDIM

Baba Emin Köse köydeki evlerine jandarmaların sabah 06.00’da geldiğini ve Ayşe’yi alıp götürdüklerini anlatarak, “Ben de muayene ettirip geri getirecekler sandım ve hiç bir şey sormadım. Huzurevine götürdüklerini sonradan öğrendim'' dedi.
     
GAZETECİLERDEN KAÇTI

Kaymakam Ali Dursun ile görüştükten sonra binanın arka kapısından bir polis otosu ile Çorlu Huzurevi’ne giden baba Emin Köse, burada da gazetecileri karşısında görünce yüzünü ceketi ile kapatarak araçtan inmedi. Daha sonra araçtan inen Köse, kızı Ayşe ile kucaklaştı. Baba kız uzun süre birbirlerine sarılarak ağladı.
     
UZMANLAR GÖRÜŞTÜ

Çorlu Huzurevi’nde kalan Ayşe Köse babası ile buluşmadan önce iki uzman ile görüştü. Sosyal Hizmet uzmanlarına Ayşe, ailesini çok özlediğini anlattı. Umanlar, Ayşe’ye ömür boyu huzur evinde kalamayacağını ve kendisini seven ailesinin olduğunu anlatarak, eğer kabul ederse kendisini ailesine teslim edeceklerini söylediler. Uzmanların baba ile görüşmesinden sonra baba kız buluşturuldu. Buluşmanın ardından baba kız köylerine döndü. (Milliyet)