BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Dev Akvaryum'a 90 bin ziyaretçi

Dev akvaryumu 90 bin kişi ziyaret etti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk üç gün ücretsiz ilan ettiği dünyanın en büyük tematik akvaryumunu yeni açılmasına rağmen 90 bin kişi ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Akvaryum'un ortak yatırımıyla Florya sahilinde inşa edilen dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum, geçtiğimiz cumartesi günü Başbakan Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açılmıştı. Açılış sırasında Başbakan Erdoğan, halka 3 gün ücretsiz ziyaret, 1 hafta süresince de yüzde 50 indirim ile giriş imkanı hediye etti. Haftasonu ücretsiz ziyaret imkanına gösterilen yoğun ilginin ardından akvaryuma bugün de ziyaretçi akını yaşandı. İstanbul Akvaryum'u 3 günde toplam 90 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin en çok ilgisini çeken canlılar ise köpekbalığı, vatoz ve capybara oldu. Akvaryum yarından itibaren 1 hafta süresince yüzde 50 indirim ile gezilebilecek.

2003 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilen ve İstanbul Akvaryum firmasının 30 yıllık işletme hakkına sahip olduğu proje, 22 bin metrekare büyüklüğe, 6 bin 800 metreküp su kapasitesine, 1.2 kilometrelik gezi parkuruna sahip. Bin metrekarelik büyüklüğüyle rakipleri içerisindeki en büyük yağmur ormanı alanına sahip olan akvaryum, canlıların doğal ortamlarına en yakın koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için 15 bin metrekarelik bir bakım ve uyum ünitesini içinde barındırıyor.