BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Dersimiz; Yılanları hizaya getirmek

Vadi kabilesi çocukları iki yaşından itibaren yılanları eğitmeyi öğreniyorlar. Kabile bu geleneği devam ettirmek konusunda hükümete kafa tutuyor

Abone ol

İNTERNETHABER/Dış Haberler

Hindistan'ın Gujarat eyaletinde göçebe bir kabile yüz yıllardır yılan eğitmenliği yapıyor. Yılan eğitmenliği bir meslek olarak yasaklanmış da olsa, Vadi kabilesi gelenekleri sürdürmeye devam ediyor.

Hindistan'ın batısında yaşayan ve bir yerde altı aydan fazla kalmayan Vadi kabilesi insanları, iki yaşından itibaren yılan eğitmeyi öğreniyorlar.

Toplam 600 üyesi olan kabilenin çocukları, on yıllık bir eğitimi başarıyla tamamladıktan sonra, mükemmel birer eğitmen oluyorlar.

Kabilenin geleneklerine göre yılan eğitiminde işler kadın ve erkekler arasında bölüştürülüyor. Erkekler, geleneksel flütlerini çalarak yılanı oynatmayı öğrenirken, kadınlar kocaları ya da kardeşleri ortalıkta yokken yılanlara göz kulak oluyorlar ve onların bakımıyla ilgileniyorlar.

Kabilenin şefi ve en kıdemli yılan oynatıcısı olan 60 yaşındaki Babanath Mithunath Madari, çocukların eğitimine iki yaşında başladıklarını, çocukların topluluk içinde yerlerini alabilmeleri için bu eğitimi tamamlamaları gerektiğini söylüyor.

Hindistan'ın 1000 yıllık geleneği olan yılan eğitmenliği için, çocukar 12 yaşına geldiklerinde her şeyi öğrenmiş oluyorlar.

Göçebe hayat süren Vadi halkı, özellikle yılanların yoğun olduğu bölgelere yerleşiyorlar. Kobra yılanıyla özel bir bağları olduğunu söyleyen Babanath Mithunath Madari, kobranın zehrini etkisiz hale getiren bitkisel bir karışım kullandıklarını söylüyor. Bilinen yöntem olarak yılanların dişlerini sökmediklerini söylüyor şef. "Onlara zarar vermeyiz, onlar bizim çocuklarımız gibidir" diye de ilave ediyor.

1991 yılında yılan oynatıcılığının, hükümet tarafından yasaklanması ile zor durumda kalan kabile, Hindistan devletinin ve yerel hükümetin tüm zorlamalarına rağmen geleneklerini sürdürüyor.

Vadi halkı lideri Madari, yılanlarla yakınlaştığı tüm bu yıllar içinde sadece bir kez yılanların bir adama zarar verdiklerini gördüğünü söylüyor. Bu yüzden de, yılanlarla yaşamak onlar için sıradan bir olay ve nesilden nesile aktarılan bu geleneği her ne pahasına olursa olsun devam ettireceklerini belirtiyorlar.

VADİ KABİLESİ LİDERİ MADARİ... 

[PAGE]

  

                     

                   ÇOCUKLARIN EĞİTİM GÖRÜNTÜLERİ...

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]

  

[PAGE]