BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  GÜNCEL

Dersim Abdilin başını yaktı!

DTP Tunceli Belediye Başkanı Abdil hakkında 4 ayrı soruşturma açıldı.

Abone ol

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında, "örgüt propagandası" yaptığı ve "suç ve suçluyu övdüğü" gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlattı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, son 3 ay içinde düzenlenen miting ve etkinliklere katılarak, konuşma yapan DTP'li Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hakkında, 4 ayrı soruşturma açtı.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, belediye tarafından düzenlenen Gağan (yeni yıl) etkinlikleri, DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna'nın da katıldığı ve 7 Şubat'ta düzenlenen aday tanıtım açıklaması ile 1 Mart'ta DTP tarafından düzenlenen bölgesel kadın mitingi ve belediye faaliyetlerinin anlatıldığı "Dersim Belediyesi" ifadesinin yer aldığı bilboard reklamlarına ilişkin basın yayın organlarında çıkan haberleri ve polisin başvurusunu değerlendirdi.
Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 konu üzerinde İçişleri Bakanlığı'ndan soruşturma izni istedi. Bakanlık, düzenlenen etkinliklerde konuşan Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil hazırlanan soruşturma açılması için izin verdi.

Bunun üzerine savcılık, Abdil hakkında, "örgüt propagandası" yaptığı ve "suç ve suçluyu övdüğü" gerekçesiyle 4 ayrı soruşturma başlattı. Abdil'in geçtiğimiz günlerde hakkında açılan soruşturmalara ilişkin, avukatıyla birlikte savcılığa ifade verdiği bildirildi.

Abdil hakkında açılan 4 ayrı soruşturmayı yürüten 2 Cumhuriyet Savcısı'nın, dava açmaya hazırlandıkları öğrenildi.

Öte yandan, emniyet ve belediye arasındaki "Dersim" tartışması sürerken, Tunceli Belediyesi 5 yıllık hizmet dönemini anlatın "Dersim Belediyesi" ibareli yeni bir broşür hazırlayarak dağıtımına başladı.