BIST 10.248
DOLAR 32,28
EURO 34,74
ALTIN 2.396,14
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Dershanelerle ilgili flaş açıklama

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı,liselere kayıt ve dershanelerin kapatılmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, gündemde olan dershanelerin kapatılması, liselerin kayıtları, ve 28 Şubat'ta görevine son verilen öğretmenlerin görevine geri dönüşüyle ilgili konulara açıklık getirdi.

Avcı'nın açıklamaları:

28 Şubat döneminde mağdur olan öğretmenler tekrar göreve başlayabilecek. Sayıları henüz net değil.

Düz liselerin Anadolu ve Meslek liselerine dönüştürülmesi 3 yıldır uygulanıyor Kamuoyundaki 'Anadolu lisesini kazanamayan meslek ya da İmam Hatip'e gidecek' algısı yanlış.

Geçmiş yıllardaki uygulamalardan biliyoruz ki tüm öğrencilerin birinci tercihi anadolu liseleri değil, meslek ve imam hatip liseleri anadolu liseleri kazanılamadığı için gidilen yerler değil, tam tersine bir çok kesim için birinci öncelik.

İMAM HATİP İÇİN ÇOK CİDDİ TALEP VAR

Yaptığımız düzenlemelerle birlikte meslek liselerinde de çok ciddi iyileşmeler var. Halktan çok ciddi İmam Hatip Lisesi talebi var. Özellikle Kız İmam Hatip Liseleri konusunda çok ciddi talep var.

SBS'nin kalkmasına ilişkin çok önemli toplantılar yaptık her kesimle..Hem geçmiş uygulamalar, hem yeniden neler yapılacağını konuşuyoruz. SBS yerine yeni bir sınav icat etmiyoruz. Sadece öğrencilerin yıl içinde girdiği yazılı sınavların daha denetimli olmasını ve bunların liseye geçişte önemli olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Zaten okullarda belli derslerde yapılmakta olan yazılı sınavların bazılarını bakanlığın denetiminde yapmayı planlıyoruz.Hangi derslerden hangi sınavlar bizim denetimizde olacak bunu netleştirmeye çalışıyoruz

DERSHANELERİN KAPATILMASI

Dershaneler bugünün meselesi değil. Dershaneleri kapatmaya karar verdik diye bir şey yok. Bu yıllardır konuşulan bir şeydi. Bir kapatma değil dönüştürme demek daha doğru. Bunların özel okullar olması için öteden beri yürütülen çalışmalar vardı.

HAZİRAN 2014

Acele etmeyin dememin nedeni şu. Ocak ayında dershaneler kayıt işlerine başlıyorlar. Benim açıklamayı yaptığım tarihte zaten başlamış ve ruhsatlarını yenilemişlerdi. Bu nedenle kaydedilen öğrenciler 2014 Haziran sonuna kadar eğitimlerine devam edecekler.

Bu dönüşüm için yasalarda değişiklik yapılması gerekiyor, bunun içinde meclisin açılması gerekiyor. Meclis açıldıktan sonra dershaneler özel okula dönüşebilecekler. Bu da ancak 2014-2015 ders yılından itibaren ancak geçerli olabilir.


lise-icin-tercihler.jpg