BIST 10.248
DOLAR 32,32
EURO 34,81
ALTIN 2.397,17
HABER /  DÜNYA

Ronaldinho’nun Avrupa temsilcisi Çıra yorumculara yüklendi

Beşiktaş Kulübü’nün gündeminde olan Brezilya’lı dünyaca ünlü futbolcu Ronaldinho’nun menajeri Assis ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Ron...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü’nün gündeminde olan Brezilya’lı dünyaca ünlü futbolcu Ronaldinho’nun menajeri Assis ile birlikte çalıştıklarını söyleyen Ronaldinho’nun Avrupa temsilcisi Kamil Çıra, spor kamuoyunda bomba etkisi yapacak açıklamalarda bulundu.
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde İHA’ya konuşan Çıra, Ronaldinho’nun hiçbir Türk menejere yetki belgesi vermediğini ifade ederken, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ile transfer temaslarını ünlü futbolcunun abisi Assis Robert ile gerçekleştirdiklerini kaydetti.
Kamil Çıra, spor yorumcuları Sinan Engin ve Ahmet Çakar’a yüklenerek, “Söyledikleri sözler onlara yakışmadı. Sinan Engin, değerli bir insan ama neticede onunla yaptığımız telefon görüşmesinden sonra programında ’Ronaldinho transferi fasa fiso, Ocak transferi diye bir şey yok. Beşiktaş’ın parası yok’ demiş, ben ona böyle bir şey demedim. Sadece ’sponsor arıyoruz’ dedim. Beşiktaş bu transferle Türk futbolunun kalitesini arttıracak. Sinan Engin’in açıklamalarına üzüldüm. Bana Beşiktaş her zaman lazım, kötülemem gibi bir şey söz konusu olamaz“ dedi.

’’ÇAKAR’IN AÇIKLAMALARI BİZİ ÜZDÜ’’
Kamil Çıra, ünlü yorumcu Ahmet Çakar’ın, “Ayranı yok içmeye, tahterevalliyle gidiyorlar Brezilya’ya“ demeçlerine de üzüldüğünü kaydederek, “Beşiktaş büyük bir camia. Taraftarlarını üzmeye, rencide etmeye gerek yok” ifadelerini kullandı.
Çıra, bazı kulüplerin genel menajerlerine de ağır ithamlarda bulunarak, transfer görüşmelerinde kendilerine maddi kazanç aradıklarını iddia etti. Kamil Çıra, Türkiye’de menajerlik faaliyetlerini yürütmenin zorluklarından bahsederek, “Bazı kulüplerde futbolcuyu mu, yoksa kendimizi mi veriyoruz belli değil. Kulüp için dev bir futbolcu getiriyorsun ve bazı şeyleri yapmayınca beğendiremiyorsun. Ronaldinho’yu getirsek bazı kişileri görmeyince transferi yapamayız. Bu bir terbiyesizlik, ihanet. Kulüplerimizin kendi içinde temizlik yapması gerekiyor. Kulübüne ihanet edenler var. Oyuncuyu götürüyoruz ve nasıl anlaşacağız sorusuyla karşılaşıyoruz. Futbolcunun CV’sini anlatmamıza rağmen ısrarla bu soru tekrarlanıyor. Brezilya milli takımından oyuncu getirsek bile, bazı şeyler olmayınca transfer olmuyor. 3-5 kuruş için bunları yapmaya kimsenin hakkı yok“ şeklinde konuştu.
Kamil Çıra, ünlü futbolcu Ronaldinho’nun Atletico Mineiro takımıyla sözleşmesinin devam ettiğini, Ocak ayında sözleşmesinin bitmesiyle birlikte Beşiktaş forması giymeye sıcak baktığını kaydetti.
(İHA)